Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Про ліквідацію наслідків ворожої атаки по Дніпру 28 червня та куди звертатися за допомогою постраждалим

Третю добу комунальні служби працюють на місці ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі. Там продовжується рятувальна операція

На місці чергового підступного удару російських ракет по житловому кварталу у центрі Дніпра все ще триває рятувальна операція.

Рятувальні служби за допомогою власної спецтехніки працюють на руїнах будинку, розбирають плити перекриття. У черговому режимі на місці знаходяться 4 самоскиди та 2 навантажувачі, які вивозять уламки.

Розібрано понад 50% завалів. Багато роботи доводиться проводити вручну, розбираючи завали по циглині. 

Усі знайдені у квартирах речі ідентифікують і віддають Національній поліції. 2 жінки досі вважаються зниклими безвісти.

Мешканців запускають всередину, аби ті могли забрати всі необхідні речі.

Постійно є загроза обвалу. Після двох обвалів у перший день були ще некритичні зрушення конструкції. Проблемною ділянкою є внутрішній двір

Через загрозу руйнації фасаду комунальники не можуть приступити до вивезення сміття на прибудинковій території, проте, як тільки ДСНС дозволить, бригада дорожніх робочих одразу прибуде на місце для виконання робіт.

Загалом за весь час операції працювало 30 одиниць спецтехніки, брали участь у роботах близько 100 комунальників, вивезено понад 420 тон будівельного сміття.

Нагадаємо, для компенсації збитків постраждалим необхідно подати в "Дії"  інформаційне повідомлення про зруйноване або знищене своє нерухоме майно, після чого адміністрація Шевченківського району комісійно проводить обстеження цих об'єктів.

Якщо у людини відсутня "Дія", то громадянин може звернутися до ЦНАПу і також подати інформаційне повідомлення.

За усією необхідною інформацією звертатися за телефоном: (096) 328-06-74.