Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Про ліквідацію наслідків ворожої атаки по Дніпру 28 червня та куди звертатися за допомогою постраждалим

Надвечір 28 червня ворог вчергове здійснив зухвалу терористичну атаку по житловій багатоповерхівці у середмісті Дніпра.

Внаслідок ворожої атаки зруйновано п?ять верхніх поверхів.

За інформацією Національної поліції близько опівночі були виявлені рештки однієї людини, її особа встановлюється. У родичів зниклих безвісти відібрані ДНК-матеріали. Також зниклими безвісти вважаються дві жінки. 

Постраждали та потребували медичної допомоги ще 8 людей, серед них шестимісячна дитина та вагітна жінка. Трьох з них доставили до міських лікарень. Їм надається уся необхідна допомога.

На місці ракетної атаки поліцейські проводять всі необхідні заходи для документування злочину армії рф проти мирних людей. 

Постраждалі можуть звернутись до поліцейського пункту прийому заяв та повідомлень, який розгорнутий поряд із місцем російського злочину.

На місці також продовжують працювати рятувальники та комунальні служби.

Вчора ввечері комунальні служби приступили до робіт з ліквідації наслідків прильоту. У роботах задіяно 13 самоскидів, 4 ескалатори-навантажувачі, 1 автокран, 2 автовишки, 3 ескалатори, 1 фронтальний навантажувач, 55 осіб - повідомляють у департаменті благоустрою та інфраструктри Дніпровської міської ради.

У ЗДО №112 вул. Вартових Неба (колишня Бородинська), 5, розташовано пункт розміщення для постраждалих від ракетної атаки. Тут розгорнули 20 ліжок. Є вода, чайники, кава, чай, сухпайки. Заклад відчинений цілодобово, тут чергують працівники закладу. Ті з постраждалих, у кого є потреба, можуть звертатися. Контактні номери телефонів: +380976517357, +380992991549.

Для компенсації збитків постраждалим необхідно в "Дії" подати інформаційне повідомлення про зруйноване або знищене своє нерухоме майно, після чого адміністрація Шевченківського району комісійно проводить обстеження цих об'єктів.

Якщо у людини відсутня "Дія", то громадянин може звернутися до ЦНАПу і також подати інформаційне повідомлення.

За усією необхідною інформацією звертатися за телефоном: (096) 328-06-74.