Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 51 звернення дніпрян. Повідомлення від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги.

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день

У п’ятницю надвечір по Дніпру було завдано ракетного удару, є загиблий.

О 18:27 у місті чули два вибухи. Внаслідок ракетного удару в центрі міста було частково зруйновано 5 верхніх поверхів 11-поверхового житлового будинку, загинула 1 особа, постраждало 12 людей, з них - 1 дитина. Врятовано 2 людей.

В одному з під'їздів будинку виникла пожежа, яку загасили. Після обвалу частини будинку пожежа відновилася, її продовжили гасити. На 21:00 пожежу локалізовано.

Рятувальна операція продовжувалася протягом всієї ночі.

На місці знаходяться усі комунальні служби. Ввечері приступили до ліквідації наслідків ворожої атаки 13 самоскидів, 4 екскаватори-навантажувачі, 1 автокран, 2 автовежі, 3 екскаватори, 1 фронтальний навантажувач, а також 55 співробітників комунальних служб.

Для компенсації збитків постраждалим необхідно в "Дії"  подати інформаційне повідомлення про зруйноване або знищене своє нерухоме майно, після чого адміністрація Шевченківського району комісійно проводить обстеження цих об'єктів.

Якщо у людини відсутня "Дія", то громадянин може звернутися до ЦНАПу і також подати інформаційне повідомлення.

За усією необхідною інформацією звертатися за телефоном: (096) 328-06-74

Місто нікого не покине!

Безпечний Дніпро

У Дніпрі продовжують видаляти аварійні дерева за заявками містян.

На вулиці Тополиній, 35 прибрали дерево, що впало: «Адреса вул. Тополина, 35, школа №78. Прохання до КП «Міськзеленбуд» прибрати гілку, що впала після негоди», - написав дніпрянин Андрій.

Дерево, що впало, вже видалено: «Все прибрали, тепер дітям буде безпечно гуляти біля школи. Дуже дякую КП «Міськзеленбуд!» – пише Андрій.

Світло:

- просп. Богдана Хмельницького, 30: немає світла після пожежі. Міська аварійна служба відновлює обладнання щитової Вашої оселі. Компанія ЦЕК ремонтує розподільчі електромережі для відновлення електропостачання;

- вул. Глибока: висока напруга. Ваше звернення направлене до компанії ДТЕК із проханням вжити заходів;

- вул. Крушельницької, 2, 4, 6, 8: не вимикати від світла насосну станцію. Ваше звернення направлено до компанії ДТЕК для вжиття заходів щодо стабілізації напруги та безперебійної роботи насосної станції.

Вода:

- вул. Лікаря Ребініна, 2: заасфальтувати розриття, просідає асфальт;

- пров. Ялицевий, 14: відновити дорогу;

- вул. Старочумацька, 78: заасфальтувати розриття після робіт.

Зроблять у липні.

- вул. Колоскова, 15: прорвало водогін. У Вас працюватимуть сьогодні, 29 червня;

- «Рів'єра» – літак: протікає труба. Пошкодження усунуть до 5 липня під час другого етапу ремонту водоводів на лівому березі.

За всіма адресами  – роботи КП Дніпроводоканал.

- вул. Караваєва, 13: завершити роботи у підвалі. Аварійна служба ремонтувала Вашу внутрішньобудинкову систему централізованого водовідведення. Роботи продовжать.

Тепло:

- просп. Олександра Поля, 56: відремонтувати введення теплотраси. Введення відремонтують. Працюватиме КП «Жилсервіс-Дніпро»;

- Запорізьке шосе, 60: оновити або замінити труби опалення у підвалі. Ваші труби обстежать 1-2 липня, за підсумками ухвалять рішення.

Каналізація:

- вул. Ближня, 29: прочистити каналізацію;

- вул. Братів Горобців, 56: протікає каналізація. Засмічення усунено;

- вул. Джузеппе Гарібальді, 2: накрити 3 колодязі. Це колодязі зв'язку. Ваше звернення направлене до інспекції з питань благоустрою: зобов'язати власника накрити колодязі;

- просп. Героїв, 20: колодязь засипаний ґрунтом. Колодязь обстежать. Працюватиме КП «Дніпроводоканал»;

- вул. Гусенка: гримить колодязь. Ваше звернення передано до дорожньої служби. Необхідна заміна люка. Поки що під кришку підклали гуму;

- вул. Севастопольська, 2: відремонтувати колодязь. Горловину колодязя відновили.

Зливова каналізація:

- вул. Яна Гуса, 36: очистити трубу для стоку води. З Вами зв'яжуться спеціалісти відділу гідроспоруд КП «УРЕА». Стік обстежать, наскільки можна почистять.

Сміття:

- просп. Олександра Поля, 62: вивезти стихійне звалище сміття;

- просп. Олександра Поля, 80: вивезти сміття;

- Бульвар Слави, 36: вивезти сміття, прибрати територію;

- вул. Дунайська, 45: замінити бак для сміття або полагодити колесо.

Ваші звернення направлені до департаменту екологічної політики: зобов'язати відповідальних вивезти сміття, прибрати території та за необхідності замінити зламані сміттєві контейнери.

ЖКГ:

- просп. Олександра Поля, 56: відремонтувати цоколь. Ваш цоколь обстежать 1-2 липня, за підсумками ухвалять рішення;

- вул. Квартальна. 36: відремонтувати піддашок. Ремонт заплановано на липень-вересень цього року. Працюватиме КП «Жилсервіс-5»;

- вул. Травнева, 3: протікає покрівля. Ремонт покрівлі внесено до плану поточного ремонту на 2024-2025 роки.

Зооконтроль:

- вул. Хутірська, 58: стерилізувати бездомних кішок. Ви записані та взяті в чергу. Коли ваша черга підійде, тварин стерилізують. Після операції кішки перебувають у стаціонарі. Через те, що післяопераційний період у тварин щонайменше тиждень, а стаціонар невеликий, черга рухається не швидко.

Екологія:

- просп. Поля, 94: їдкий запах ночами. Ваше звернення направлене до департаменту екологічної політики для вжиття заходів у межах своїх повноважень.

Скошування трави:

- вул. Данила Галицького, 7, 21: скосити траву. Ваше звернення направлене до інспекції з питань благоустрою: зобов'язати відповідальних скосити траву.

Аварійні дерева:

- ж/м Тополя-2, будинок 16: впала гілка. Прибрали.

- ж/м Тополя-2, будинок 39: сухе дерево. Видалили.

За всіма адресами – роботи КП «Міськзеленбуд».

Дороги, тротуари, двори:

- ж/м Тополя-2, будинок 34: закласти яму;

- ж/м Тополя-2, біля АТБ: закласти яму;

- ж/м Тополя-3, Січ - Сільпо: закласти яму.

Ваші звернення передані дорожній службі. По можливості влітку ями усунуть.

Містяни дякують:

«Сьогодні видалили аварійну тополю на ж/м Перемога-6, провулок Штабний, 1. Дякую вам за ефективну роботу з нашими зверненнями», - написала дніпрянка Ірина.

«Дякую, ліфт уже працює. Калинова, 82-А», - пише дніпрянка Інна.

«Дякую всім за усунення проблеми з каналізацією по вул. Братів Горобців, 56», - пише дніпрянка Вероніка.

«Зовсім інший вигляд, красиво і чисто, приємно людям глянути!» – пише дніпрянка Олена про прибирання на вулиці Березинській.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(068) 638-28-48,

(063) 681-61-82.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/.