Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Проїзд першим історичним комунальним маршрутом та подарунки: у Дніпрі провели екскурсію до 127-річчя трамвайного руху

У Дніпрі 26 червня відзначили 127-річчя відкриття трамвайного руху. Для дніпрян та гостей міста приготували цікаву екскурсію трамвайним депо та подарунки. «Почали із зустрічі наших гостей. До депо їхали теж електротранспортом — одним з найсучасніших тролейбусів, який може без контактної мережі проїхати до 20 км. Маршрут назвали символічно: «127. Крізь століття»», — розповів провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради Нікіта Керенцев. 

Долучились близько 70 людей. Розпочали екскурсію з вагоноремонтної майстерні. 

 

«Ми хотіли показати саме серце депо, як працюють співробітники КП «Дніпровський електротранспорт». Як лагодять трамваї. Ба більше, показали трамваї з Лейпцига. Як їх налагоджують під наші рейки тощо», — додав Нікіта Керенцев.

 

Зацікавлено розглядали цехи Мирослава та Анастасія. Дівчата дізнались про екскурсію у соцмережах.

 

«Дуже цікаво, бо ти дивишся, яка велика робота проводиться для того, щоб по місту курсували уже звичні для нас трамваї», — сказала Анастасія. «А мені захотілось почути саме історію розвитку трамвайних ліній міста», — додала дніпрянка Мирослава.

 

Народження дніпровської трамвайної системи припадає на 1897 рік, коли з?явився перший маршрут. Попит серед жителів міста на новий вид транспорту швидко зростав, тож було ухвалено рішення — збільшити кількість вагонів. У 1906 році в Дніпрі з'явилися перші комунальні трамваї. Екскурсантам запропонували проїхатися першим комунальним історичним маршрутом: «Брянка-Міська Дума».

 

«Усе продумали дуже добре! От, роздавали квитки, які потім компостували. Дуже приємно, що розповідають цікавинки про Дніпро, особливо про транспорт. Сама родом з Донецька, хотілось дізнатися, як у іншому великому місті розвивається трамвайний рух. Дізналась про екскурсію взагалі випадково, на сайті Молодіжного центру Дніпра. Вирішила прийти й не пожалкувала. Надалі ходитиму на подібні екскурсії», — підсумувала студентка Марія. 

 

Завершили прогулянку подарунками: смачними пряниками та магнітами з краєвидами Дніпра.