Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Посол Румунії Мікула вперше приїхав до Дніпра та обговорив з мером Філатовим проєкти для енергетики та міжмуніципального партнерства 

26 червня міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою. Це перший візит дипломата до міста.

«Для нас це дуже важливо. Як я кажу жартома: є друзі, які багато говорять, але мало роблять, а є друзі, які мало говорять, але багато роблять. І Румунія — це друзі, що допомагають без зайвого піару», — сказав мер Борис Філатов.

Основними темами розмови, яку сторони провели в Музеї історії Дніпра, стали підтримка енергетичної галузі та проходження містом опалювального сезону в умовах постійних російських обстрілів. Окрему увагу приділили також поглибленню міжмуніципального партнерства.

«Для мене важливий цей візит — зустріч із вами та вашими колегами. У Дніпрі є почесний консул, який багато розповідав про ті зусилля, яких ви докладаєте для міста сьогодні. І саме тому, що ми маємо тут почесного консула, ми хотіли б реалізувати у Дніпрі проєкти під прапором Румунії», — сказав посол Мікула.