Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі перевірили, як підприємці утримують фасади

Нецензурна лексика, незрозумілі малюнки та наркореклама – такі «творіння» виявила інспекція з питань благоустрою Дніпровської міської ради на фасаді будинку № 2 по вул. Незалежності у Дніпрі. Усе це неподобство зазвичай з?являється вночі, каже власник ТОВ «КІБСТОР» Костянтин Гнєдаш. Його фірма за цією адресою відкрилась 10 років тому. Каже: такі написи тут малюють постійно. 

«Ми вже неодноразово замальовували ці графіті, ну разів зо 10 точно. Зазвичай приходимо вранці на роботу і бачимо нову картинку. Тож сьогодні отримали припис від інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради і плануємо за кілька днів вивести і ці нові написи», — розповів Костянтин Гнєдаш. 

Напис з нецензурною лайкою з?явився і біля перукарні, яка також розміщена по вул. Незалежності, 2. Перукарка Лілія каже, що власноруч вже замальовувала такий. 

«Тут часто полюбляють цей фасад розфарбувати. Тож зараз зафіксую графіті та віддам фото припису та картинки власнику перукарні. Будемо найпевніше знову замальовувати», – розповіла Лілія. 

Цим двом підприємствам інспектори з благоустрою надали припис, згідно з яким власники бізнесу мають за 7 днів позбутись написів на фасадах будівлі. Якщо вони цього не зроблять, то на власників чекатиме протокол. Потім на адмінкомісії оберуть суму штрафу, яка для юридичних осіб – від 850 до 1 700 грн. 

«Цьогоріч ми виписали вже 370 приписів та усього 4 протоколи. Тобто, як бачите, близько 97 % наших підприємців сумлінно виконують правила благоустрою міста і одразу ж реагують на припис. Рідко коли доходить до протоколу. Адже ми спочатку під час таких рейдів даємо попередження.  У ньому вказано. за який час власники мають прибрати напис на фасаді, а також робимо фотофіксацію самого порушення. Далі, якщо під час повторного рейду ми бачимо, що власник не усунув напис, то на них чекає протокол, а далі штраф», – розповів завідувач сектору контролю опорядження фасадів інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Дмитро Гомілко.