Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Цьогоріч за рішенням комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій міські пляжі офіційно закриті, закликаємо людей дотримуватися правил», — водолаз-рятувальник ДСНС про заборону купання у Дніпрі

Водолазно-рятувальна група ДСНС у Дніпрі цілодобово чергує, аби запобігти нещасним випадкам на воді. Вони працюють, але вкотре нагадують — купатися заборонено.

«Нагадаємо, цьогоріч за рішенням комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій міські пляжі офіційно закриті (на Монастирському острові, у парках «Сагайдак» і «Придніпровський», - ред.). Через заборону купатися на пляжах немає рятувальників та медиків. Чергування не проводиться. Закликаємо людей дотримуватися правил. Якщо ви стали свідком того, що людина тоне, негайно телефонуйте в службу порятунку «101»», — сказав Артем Примак, водолаз-рятувальник, сержант цивільного захисту ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

За статистикою з початку року на водоймах міста та області врятовано 32 людини, з них 2 дитини. Тільки за червень на воді загинуло 6 людей, з них 1 дитина.

Сьогодні до підрозділу в рамах інспекційного об’їзду приїхав заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міськради Дмитро Редька. Він 25 червня чергує містом.

«Міська влада постійно взаємодіє з підрозділами ДСНС. Щорічно виділяємо допомогу за запитом керівників. Торік виділили субвенцію у 3 млн грн на придбання водолазних костюмів», — прокоментував черговий по місту.

Це 5 гідрокостюмів «сухого типу» та 5 «мокрого типу». «Сухого типу» – костюми використовуються при зниженні температури води менше ніж 10 градусів, а «мокрого» – при температурі вище.

«Міська рада й надалі співпрацюватиме з ДСНС. За замовленнями керівників підрозділів надаватимемо допомогу», – зазначив Дмитро Редька.

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив й укриття, розташоване у ліцеї № 23 (просп. Яворницького, 14).

«Укриття розраховане на 600 осіб і цілком відповідає вимогам. Працює цілодобово. Тут зроблений ремонт, є вентиляція, освітлення, вайфай, зручна вбиральня. Є місця для сидіння, запаси питної та технічної води, аптечка, протипожежна сигналізації», — підсумував черговий по місту.