Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Кар’єрні консультації, профорієнтація та перекваліфікація. У Дніпрі працює кар’єрний хаб «ВОНА», який безкоштовно допомагає жінкам розвивати власну справу

У Дніпрі працює кар’єрний хаб «ВОНА». Він надає кар’єрні консультації жінкам, а також проводить тренінги з  профорієнтації та перекваліфікації. Усе це безкоштовно. Проєкт фінансує UNFPA (Фонд ООН у галузі народонаселення – ред.) та уряд Ірландії. За понад 2 роки існування хаб надав дніпрянкам понад 3 тис. консультацій.

«Ми допомагаємо жінкам у зоні ризику або постраждалим від домашнього насильства.  У нас працюють 2 кар’єрні радниці, які консультують, а також працює психологиня, яка надає підтримку. Це потрібно, щоб жінка при відкритті власної справи змогла подолати бар’єри та страхи. Також проходять тренінги, освітні зустрічі, індивідуальні консультації. Ми допомагаємо створювати резюме, розповідаємо про нюанси відкриття власної справи, як подаватися на гранти і так далі», — розповіла Олександра Мошник, кар’єрна радниця проєкту Кар’єрний хаб «ВОНА».

Кар’єрний хаб «ВОНА» працює на базі ГО «М.АРТ.ІН-КЛУБ». У ньому також працює простір «Рожева панама». Жінки, які потребують часу для навчання або роботи, можуть залишити тут своїх дітей з 09:00 до 18:00 та займатися своїми справами.

«Ми підписали з ГО «М.АРТ.ІН-КЛУБ» меморандум про співпрацю і вже є конкретні результати. Жінки, які звертаються до цієї організації, беруть участь у заходах Дніпровської міськради, які ми проводимо для підприємців та тих, хто тільки бажає відкрити власну справу. Ці заходи постійно оновлюються, з’являються нові спікери. Є тривалі курси, які містять: планування бізнесу, розрахунок ефективності, інформацію про гранти. Я особисто знаю жінок, які вже отримали гранти на придбання обладнання. Вони зараз займаються кондитерською справою. Крім того, ми активно продовжуємо допомагати і релокованому бізнесу. Це люди, які втратили все на тимчасово окупованих територіях. Вони не склали рук, розпочинають заново свою справу і роблять те, що вміють і люблять», — зазначила Ірина Журавльова, начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради.

Кар’єрний хаб «ВОНА» працює з 09:00 до 17:00 за адресою: вул. Якова Самарського, 6. Записатися на консультацію можна за телефоном: 093 662-67-15.