Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська рада затвердила повноцінне та безстрокове партнерство між Кельном та нашим містом

Дніпровські депутати затвердили повноцінне та безстрокове партнерство між Кельном та Дніпром. Відповідне рішення проголосували під час 52-ї чергової сесії міської ради. 

За словами заступника міського голови, директора департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Володимира Міллера, сьогоднішнє рішення – це знакова подія, яка означає повноцінне, безстрокове побратимство між двома великими містами.

«Наприкінці 2022-го між Дніпром та Кельном вже було укладено угоду про партнерство. Сьогодні ми проголосували рішення, яке підвищує рівень нашого партнерства з містом Кельн до стадії партнерство-побратимство. Кельн також проголосував відповідне рішення у своєму парламенті 16.05.2024. Це велика відповідальність для обох сторін. Кожна стадія партнерства відкриває нові можливості. Завдяки попередній за останні півтора-два роки ми отримали від Кельна багато гуманітарної допомоги, провели численні заходи культурної, спортивної, освітньої спрямованості. Наступна стадія партнерства відкриває для нас можливість більш масштабного фінансування проєктів із відновлення України у післявоєнний період, не полишаючи співпрацю у простіших напрямах», — підкреслив Володимир Міллер. 

Представник мерії Дніпра зазначив, що вже наприкінці серпня у планах проведення Днів Дніпра у Кельні. 

«Це буде великий масштабний захід. Серед іншого буде виставка відомого скульптора, який працював у Дніпрі та Німеччині, виступ нашого відомого на увесь світ оркестру «Пори року». На завершення – вуличний ярмарок з дніпровськими цікавинками у мистецтві, культурі, стравах тощо. Важливо, що перед таким масштабним заходом обидві сторони схвали рішення про повноцінне та безстрокове партнерство. До речі, у Кельні це рішення депутати підтримали майже одноголосно. Окрема подяка за підтримку очільниці міста Кельн пані Генрієтті Рекер та її заступнику Андреасу Вольтеру. Він справжній друг Дніпра. Сьогодні прапор Кельна в нашій уяві майорить з прапором Дніпра — двох великих міст, які є представниками великої європейської родини», — додав Володимир Міллер.