Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Всесвітній день донора крові. Акції «Дякуємо донорам крові»

Щорічно, 14 червня, країни світу відзначають Всесвітній день донора крові. Це подяка добровільним безоплатним донорам за їхній благородний вчинок та порятунок життя людей, що потребують переливання донорської крові та/або її компонентів. Ця подія - це привернення уваги громадськості до питання про потреби людства в безпечній крові та її компонентах.

Донорська кров - це цінний ресурс як при плановому лікуванні, так і при наданні невідкладної допомоги. Актуальне питання донорства і в теперішній час, коли в Україні відбувається війна і сотні тисяч поранених військових, цивільних потребують допомоги у збереженні життя, здоров’я, саме завдяки переливанню крові. А здійснити це можливо тільки при наявності достатньої кількості донорського ресурсу - безоплатних, добровільних донорів та незнижуваного запасу донорської крові та її компонентів.

Дніпропетровщина багата небайдужими громадянами, які готові в любий день, час, особливо в умовах надзвичайних ситуацій, здати кров та її компоненти для рятування життя і здоров’я пацієнтів, які потребують такої допомоги. У області нараховується 400000 донорів крові та її компонентів, з яких близько 10000 мають звання «Почесний донор України» - це донори які здали безкоштовно кров та її компоненти 40 і більше разів та 35 донора нагороджені державною нагородою «Заслужений донор України» - це донори, які здали кров та її компонент 100 і більше разів.

Щорічно до лав донорів вливаються молоді донорські кадри – студенти, військовослужбовці, працівники поліції та інші. Так, в 2023 р. 49 % осіб від загальноприйнятої кількості донорів були ті донори, які прийшли на кроводачу вперше в житті, а по м.Дніпро 69%.

Запрошуємо всіх бажаючих, чуйних, щиросердних громадян взяти участь в акції «Дякуємо донорам крові».

Кожна доза зданої Вами донорської крові допоможе врятувати одним – життя, а іншим – повернути здоров’я.

Акція проводитиметься на базі КП «Дніпропетровська обласна станція переливання крові» з 10 по 17 червня 2024 р. з 8.00 до 15.00

Довідки за телефоном:

м. Дніпро (056) 720-90-75, 749-63-79, 720-90-70