Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«У парках Дніпра встановлюємо антивандальні ящики для контролерів автоматичного поливу, аби їх не крали», — черговий по місту

Торік комунальне підприємство «Міська інфраструктура» зіткнулось із проблемою — викрадають контролери автоматичного поливу у парках Дніпра. Минулого літа було поцуплено 5 одиниць. Аби цьому запобігти, вирішили встановити антивандальні ящики, які замикаються на ключ. Улаштування почали з парку Писаржевського.
«На жаль, вандалізм, псування майна періодично відбуваються у наших парках і скверах. Торік фіксували і крадіжки контролерів автоматичного поливу. Тому встановлюємо спеціальні антивандальні ящики для такого обладнання. Звертаємося до усіх, хто став свідком вандалізму чи крадіжки у парках та скверах, робити фото- та відеозйомку і передавати інформацію до поліції», — зазначив директор департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради Володимир Чорний. Він 10 червня є черговим по місту.  
Головний інженер комунального підприємства «Міська інфраструктура» Сергій Власенко зазначив: «Замовлені спеціальні антивандальні металеві бокси вмонтовуємо в землю, де всередині згадане обладнання. Усього в парку Писаржевського встановили 15 таких антивандальних боксів. Плануємо такі ж облаштувати і у парках ім. Шевченка та у Зеленому Гаю. Усе це робиться, аби запобігти крадіжкам комунального майна».
Під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав і Успенську площу,  де посилено прибирають територію після вихідних та упорядковують зелені зони. Вологе прибирання тут проводять за допомогою апарату високого тиску.
«Працівники за допомогою цього апарату проводять якісне миття різних поверхонь. Після вихідних це потрібно робити, оскільки цю локацію відвідують багато людей. Зараз літо. Багато родин із дітками гуляють парками, скверами, зеленими зонами, тому підтримуємо чистоту», — підкреслив Володимир Чорний.
«За допомогою апарату високого тиску миємо не лише тротуарну плитку, а й лави, біля урн, де найбільше засмічення, а також дитячі гірки та фасади туалетів. Апарат дозволяє більш якісно проводити прибирання, оскільки він справляється зі складними забрудненнями. А ще проводимо прополювання зелених зон від бур?яну. На цій локації нині задіяно 6 працівників», — додав заступник директора з благоустрою та утримання зелених зон комунального підприємства «Міська інфраструктура» Дніпровської міськради  Іван Яловий.