Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Чи дотримуються підприємці у Дніпрі чистоти навколо своїх торгових точок: результати перевірки

У Дніпрі інспекція з питань благоустрою регулярно перевіряє, в якому стані підприємці утримують прилеглу до їхніх бізнесів територію. Сьогодні інспектори працювали і по вул. Набережній Перемоги, 44. Тут виявили декілька порушників. Зокрема, брудною була і територія біля одного з магазинів.  Представники закладу отримали припис.

«За вихідні все приберемо, це не проблема. Ми намагаємось підтримувати чистоту. Але поруч з нами великий потік людей, деякі можуть кинути якесь сміття. За всіма простежити нереально», — каже продавчиня Олена.

«Відповідно до Правил благоустрою міста орендарі, балансоутримувачі та власники будівель повинні своєчасно прибирати сміття. При виявленні порушень ми спочатку видаємо припис на усунення. Якщо ж представники закладів його ігнорують і територія залишиться засміченою, ми складаємо адміністративний протокол, який вже передбачає штраф для фізичних осіб від 340 до 1360 грн, для юридичних — від 850 до 1700 грн. З початку року інспекція видала близько 1022 відповідних приписів та склала 44 адмінпротоколи», — прокоментував В’ячеслав Котузяк, головний спеціаліст відділу контролю благоустрою інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради.

На інспекцію сьогодні вийшов і департамент екологічної політики Дніпровської міськради. Після численних звернень мешканців на скупчення сміття біля ринку по вул. Квартальній представники департаменту приїхали розібратись у чому річ. Після спілкування з адміністрацією ринку з’ясувалось, що звалище утворилось через те, що нещодавно збільшилась кількість яток, а у договорі на вивезення сміття був відсутній пункт про великогабаритні відходи.

«Під час виїзду ми виявили, що контейнерний майданчик ринку у неналежному стані. Керівництву ринку було надано припис щодо приведення території в належний стан та надання договору на вивезення великогабаритних відходів. На це ми дали 3 робочі дні, тобто до четверга (13 червня – ред.)», — прокоментувала Наталія Бовкун, завідувачка сектору санітарного нагляду відділу екологічного контролю департаменту екологічної політики Дніпровської міськради.