Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Не залишайте авто на тротуарах та пішохідних зонах. Інспекція з паркування Дніпра щодня слідкує за дотриманням правил водіями

Дніпро продовжує привчати водіїв паркуватись за правилами. Але останнім часом до інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради почали надходити численні скарги. Йдеться про вул. Володимира Вернадського та вул. Дмитра Яворницького (у районі парку Шевченка). Там чимало водіїв паркуються просто посеред тротуарів. 

«Тут інколи важко через автівки пройти. Особливо, якщо там матуся з візочком їде. Я ще якось з палицею можу обійти, а їм то важче об?їхати, бо пів тротуару зайнято машинами. Але бачу, що інспектори з паркування відпрацьовують, тож сподіваюсь, що водії стануть дотримуватись правил», - поділилась місцева мешканка Любов Василівна.

На цій ділянці облаштовано чимало місць для паркування, але водії все одно лишають транспортні засоби посеред тротуарів, нехтуючи комфортом та безпекою пішоходів. Тож інспекція з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради регулярно працює на цих локаціях. Інспектори проводять роз’яснювальну роботу з водіями, а також штрафують порушників. 

«На цій локації висять знаки, які забороняють рух. Адже це - пішохідна зона. І водії часто ставлять тут машини, чим і перешкоджають рух саме пішоходам, людям з інвалідністю і матерям з візочками. Тож ми протягом місяця щодня відпрацьовуємо цю вулицю. Але особисто я не бачу змін. Мені здається, що я особисто один і той самий транспортний засіб евакуювала не один раз. Тож хочу нагадати водіям вкотре про покарання. Спочатку ми надаємо штраф та паралельно викликаємо евакуатор. Сума штрафу – 680 грн. Якщо водій не приходить вчасно, машина буде транспортована до штрафмайданчика. Процес евакуації коштує від 2100 грн. Ми вкотре звертаємось до водіїв: залишаючи своє авто на вулицях міста, пам’ятайте про інших учасників дорожнього руху та дотримуйтесь правил паркування», - розповіла інспекторка з паркування відділу тимчасового затримання транспортних засобів інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради Юлія Біленко.

Лише за останній тиждень у Дніпрі інспектори з паркування зафіксували понад 2000 порушень, а також евакуювали понад 100 автівок.