Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро активно готується до наступного опалювального сезону — замінює насосне обладнання у котельнях, які опалюють школи

Дніпро продовжує готуватись до наступного опалювального сезону. Нині у котельнях, які опалюють школи, замінили насосне обладнання. 

Такі роботи вже виконали у НВК № 42. Там насосне обладнання з?явилось ще у 1976 році. Відтоді схожого ремонту тут ще не виконували.

«При морозах доводилось вмикати два котли, аби дати необхідну температуру до навчального закладу. А тепер завдяки новому обладнанню ми зможемо використовувати один котел, інший буде як резервний», — розповіла майстриня котельні Тетяна Володіна. 

Тут встановили два сучасні котли «НІІСТУ-5», пальники та інше обладнання, яке дозволить економити значну кількість електроенергії та газу.  

Аналогічні роботи провели і в котельні НВК № 86: «Тут цілком замінили два котли, які мають повну поверхню нагріву. Старе обладнання було вже у критичному стані, адже експлуатувалося понад 30 років. Коли сильні морози, вмикали два котли, замість одного. Також постійно тут підтримували їхній стан не лише ми, а й газові служби. На погіршення технічного стану вплинуло і відключення електроенергії. Тож зараз нам все це вже зробили. Нове обладнання введено в експлуатацію. Завдяки цьому ми користуватимемось одним котлом, а інший буде резервний», — розповів начальник теплової дільниці № 1 Анатолій Лавренюк.

Усього у Дніпрі 161 котельня, яка опалює саме школи та садочки. Усе обладнання перевіряють у міжопалювальний сезон. 

«Ми продовжуємо готуватись до наступного опалювального сезону. Почали це робити одразу як завершили минулий. Робимо акцент і на тому, аби у школах, садочках Дніпра також було тепло. Діти повинні почувати себе комфортно!» — наголосив директор КП «Теплоенерго» Дніпровської міськради Андрій Клименко, який 3 червня чергує містом.