Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпра може з'явитися ще одне місто-побратим: представники міськради обговорили співпрацю з норвезьким Драмменом

Дніпро співпрацюватиме з містом Драммен (Норвегія). Це рішення стало результатом навчального візиту делегації Асоціації міст України до Норвегії у квітні. До складу делегації увійшли і представники мерії Дніпра. 
Секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара онлайн зустрівся з мером Драммена Х'єлем Арне Хермансеном, іншими представниками муніципалітету та учасниками від Асоціації норвезьких міст та Асоціації міст України. 
У рамках зустрічі сторони презентували міста. Олександр Санжара розказав про життя Дніпра в умовах війни. Про виклики, які постають щодня. А також про науково-технічний потенціал нашого мегаполіса. 
«Дніпро від 2014 року є східним форпостом та новою домівкою для десятків тисяч внутрішньо переміщених осіб. Дніпровська міська рада, її виконавчі органи, комунальні підприємства, установи та заклади допомагають Збройним Силам України, постраждалим від ракетних обстрілів, вимушеним переселенцям, усім, хто потребує допомоги», — зазначив секретар міської ради Дніпра. 
Представники Драммена презентували роботу муніципальної системи, її завдання, нові будівництва у місті тощо. Наприкінці зустрічі учасники обговорили, в яких сферах може бути актуальна співпраця, про кроки її реалізації, що очікують від цього. 
За результатами зустрічі почався процес обговорення проєкту угоди про співпрацю між Дніпром та Драмменом, яку в подальшому міста планують укласти. 
Нагадаємо, за час повномасштабного вторгнення рф в Україну у Дніпра з'явилося вже шість міст-побратимів. Це Осака, Гельсінкі, Амарилло, Гранд-Рапідс, Кельн та Острава.