Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі ще у 17 дитсадочках ремонтують укриття

Дніпро продовжує ремонтувати укриття у дитячих садочках. Все, щоб у батьків була змога обирати формат навчання для їхньої малечі. Нині роботи тривають  і в комунальному закладі дошкільної освіти № 16. 

«Батьки разом з дітьми дуже чекають на відкриття садочка. Постійно питають «Коли ви вже запрацюєте?», бо чекають на живе спілкування. У нас у закладі 132 дитини, і гадаю, що більша частина точно вийде на офлайн-формат, коли нам дороблять укриття і ми зможемо відчинити свої двері», - розповіла директорка КЗДО № 16 Дніпровської міської ради Оксана Резнікова. 

Аби зробити тут укриття, на місце виїжджала комісія з представниками ДСНС для оцінювання можливості його  облаштування. Після перевірки видали перший акт, щоб можна було розпочати ремонт найпростішого укриття площею 400 кв. м. Нині тут завершили перший і найскладніший етап роботи – демонтаж, а також підняття підлоги. Ця проблема є у кожному садочку нашого міста», - каже провідна спеціалістка відділу матеріально-технічного забезпечення департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Валерія Никифорова.

«Працівники углиблювали підлогу, вивозили пісок,  потім залили усе бетоном. Ми бачимо, що  вже перейшли до улаштування стін та ось вже оновлюватимуть інженерні мережі. Світло вже є, тож до серпня  мають бути завершені всі ремонтно-будівельні роботи,  аби ми могли провести закупівлю  іншого. Це і питна вода, шансовий інструмент тощо. Далі буде другий найважливіший виїзд комісії з представниками ДСНС, аби отримати акт оцінки, що ми можемо це приміщення використовувати для перебування дітей», - розповіла Валерія Никифорова.

На сьогодні у Дніпрі вже відремонтували та облаштували укриття у 83 дитячих садочках.

«У нас за змішаною формою організовано навчання у садочках, де є власне найпростіше укриття. Також улаштовані дошкільні підрозділи у закладах загальної середньої освіти. На сьогодні ми ремонтуємо найпростіше укриття в 17 садочках, які у планах відкрити до нового навчального року. Влітку садочки не закриваються, а продовжують роботу в тому ж режимі - до 4 годин без організації харчування і денного сну. Тому батьки можуть приводити діточок - для них організують більш активну діяльність на свіжому повітрі», - розповіла головна спеціалістка сектору дошкільного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Валентина Юрченко.