Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Фішки» Дніпра показали делегації з міста Лева

До Дніпра з ознайомчим візитом приїхала на два дні делегація Львівської міської ради.
«Це візит у відповідь. Адже ми побували вже у гостях у Львові. Такі візити дуже цінні у плані обміну досвідом. Кожен представник міськради представляє декілька напрямів роботи — це  ЖКГ, охорона здоров’я, транспорт тощо. Зі свого боку, ми продемонстрували роботу виконавчих органів, комунальних підприємств. Показали наші досягнення», — прокоментувала Лілія Дубініна, заступниця начальника управління - начальниця відділу контролю виконання рішень міської ради управління контролю виконання рішень міської ради департаменту забезпечення діяльності Дніпровської міськради.

Львівській делегації показали одну з котелень КП «Коменергосервіс».
У 2021-му там зробили капітальний ремонт: система автоматики в котельні одна з найкращих в країні. Сучасне обладнання дозволяє дистанційно керувати процесом. Також відремонтували дільницю магістральної теплової мережі, електричних мереж та побудували новий газопровід. Котельня забезпечена генераторами для альтернативного енергоживлення. Ця резервна газова котельня  уже себе показала. Цієї зими завдяки їй оперативно відновили теплопостачання споживачам ж/м Сонячний. Йдеться про 95 житлових будинків, 7 садочків, 7 шкіл та 2 медичні заклади. Тариф для споживачів залишився незмінним. Котельня працювала протягом тижня, доки не вдалося налагодити роботу виробника теплової енергії. Наразі ця котельня знову переведена в режим резервної. У разі необхідності може бути запущена протягом 12 годин.
 «Я у захваті від побаченого. Особливо від працівників. Вони показали й простими словами розповіли про роботу цієї котельні. Тут сучасне управління. До того ж, окрім котельні, побували й у КП «Зооконтроль». Дуже цікавий був обмін досвідом від дніпровських колег стосовно стерилізації тварин. У вас є спеціальна машина й на виклик виїжджає ціла команда. У нас такого немає. Ми вже взяли це собі на замітку», — поділився Орест Демчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

Показали делегації з міста Лева і унікальну для України зарядну станцію для тролейбусів з автономним ходом.
 «Станція розміщена на кінцевій зупинці шостого маршруту тролейбуса. Він здатен проїхати до 20 км без живлення від контактної мережі. Усе завдяки суперконденсаторним батареям. Ми показали нашим колегам, як, зокрема, обслуговується станція», — розповів заступник міського голови Дніпра Ігор Маковцев.

«Тут у нас немає конкуренції із Дніпром. Тільки обмін досвідом. Наприклад, поділились інформацією щодо низькопідлогового транспорту. У Львові є подібні трамваї. У рамах візиту побували й у диспетчерському центрі Дніпра. Цікаво було поспілкуватися із працівниками. Як вони горять роботою. У Дніпрі залучені до роботи молоді люди. Це дуже приємно бачити», — прокоментував Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради.

На завершення дводенного візиту для гостей провели пішу оглядову екскурсію із головним архітектором міста та головним художником Дніпра. Почали від вулиці Короленка, побували на вул. Яворницького, у сквері Прибережному, у яхт-клуб «Січ». Львівські делегати були приємно вражені.

«Особисто я у Дніпрі вперше. Дуже насичені були два дні. Дніпру є що показати, розповісти. Я побачив, як страждає місто від війни, але живе, дає неабиякий приклад», — розповів Володимир Лесик, депутат Львівської міської ради, секретар комісії транспорту, міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради.
«Вразила кількість громадських просторів, які ми побачили. Усі охайні — парки, сквери, набережні. Місто живе попри війну», — підсумувала Наталя Шелестак, голова бюджетної комісії Львівської міськради.