Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

80 % вікон вже встановлено: Дніпро продовжує долати наслідки ракетних ударів на площі Вокзальній

Дніпро продовжує долати наслідки ракетного удару по місту, який стався вранці 19 квітня. Тоді у 25 будинках вилетіло, зокрема, близько 7 сотень вікон. 

Нині фахівці працюють у домі № 123, що на просп. Дмитра Яворницького. Тут проживає Валентина Барановська. Жінка у момент ракетного удару перебувала вдома. Каже, як почула сирену, пішла у коридор, подалі від  вікон. 

«Я почула вибух. Далі вибухова хвиля вибила балконні двері на кухні. Вдячна фахівцям із КП «Жилсервіс-5». Вони швидко приїхали, усе тут поміряли. І ось зараз хлопці все мені відремонтували. Вдячна місту, що не кинуло у біді, а допомогло. Вікна гарної якості, роботи зроблені на відмінно», — ділиться мешканка. 

На сьогодні в усіх 25 будинках триває встановлення вікон. Але роботи можуть затягнутись через постійні відключення світла, кажуть у департаменті житлового господарства Дніпровської міської ради. 

«На цей час вже встановлено більше ніж 560 вікон. Тобто ми вже можемо сказати, що на 80 % ці роботи завершені. У деяких будинках вікна вже встановлені і зараз закінчують облаштовувати укоси та відливи. У деяких будинках ще продовжується монтаж, тому що мешканців не було вдома. Також останні декілька днів у місті відключають світло. І це також впливає на швидкість виконання робіт. Сподіваюся, що за півтора тижня ми все закінчимо», — розповів представник департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Єгор Худяков, який 27 травня був черговим по місту. 

Він також перевірив, як оновлюють вимощення та цоколь по Донецькому шосе, 136. Тут востаннє такі роботи проводили близько 30 років тому. Мешканці скаржились, що старе вимощення вже зруйнувалось та підтоплювало будинок.

«Ми обстежили і вирішили замінити як вимощення, так і цоколь. Старе вимощення було асфальтне і через це підмивало будинок. Тож ми вклали тут залізобетонну подушку та залили бетоном. Ці матеріали найякісніші на ринку. А цоколь ми утеплили та пофарбували», — розповів начальник Індустріального району КП «Жилсервіс-5» ДМР Володимир Тітов. 

«Продовжуємо оновлювати у будинках як цоколь, так і вимощення. Обираємо ті адреси, де ситуація найбільш аварійна. До нас звертаються мешканці і ми ставимо заявки у чергу. На сьогодні вимощення вже оновили у 25 будинках, іще у 5-ти — виконають найближчим часом. Приблизно стільки ж адрес вже зроблено і по цоколю. Стільки ж ще плануємо», — додав Єгор Худяков.