Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Реконструювати Палац профілактики за понад 64.5 млн грн чи «Гроші на ЗСУ»: як у Дніпрі ГО «Платформа Громадський контроль» маніпулює фактами

 

Громадська організація «Платформа Громадський контроль» підтримала позов до суду, аби той зобов?язав Дніпровську міську раду привести до належного стану шляхом консерваційних та реставраційних робіт Палац профілактики і виділити на це фінансування. Дніпропетровський окружний адміністративний суд частково задовольнив відповідний позов. 

Структурними підрозділами Дніпровської міської ради вже розроблено і погоджено науково-проєктну документацію на протиаварійні та реставраційні роботи на пам’ятці архітектури місцевого значення – Палац профілактики. Загальна вартість робіт складає 64 млн 524 тис. грн. 

Водночас у Дніпрі кожного тижня проводиться акція «Гроші на ЗСУ», де вимагають збільшити видатки з міського бюджету на фінансування Збройних сил України — до 20 % загального бюджету міста.

Активними учасниками акції «Гроші на ЗСУ» є представники Громадської організації «Платформа Громадський контроль». Вони вимагають від Дніпровської міської ради максимального фінансування військових потреб за рахунок зменшення фінансування міського господарства. Але в той же час домагаються через суд виділення понад 64,5 млн грн на реконструкцію, яка не пов?язана з військовими потребами.