Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Не буде витоків і підтоплень територій», — черговий по місту про ремонт системи каналізації на вул. Фабра

У Дніпрі, на вул. Фабра, в районі буд. № 3 триває ремонт каналізаційного трубопроводу. Роботи проводять через його аварійність.
«Трубопровід тут збудований ще у 1915 році. Каналізаційний колодязь дав тріщину. Рівень ґрунтових вод тут високий. Вони виносили пісок у каналізацію, завдяки чому колодязь просів на 500 мм, потягнувши за собою трубопровід, який врешті тріснув. І пішов винос піску у каналізаційний трубопровід. Двори та прилеглі території підтоплювало. Зробили водопониження, перекачування фекальних стоків, улаштували новий колодязь і відновили частину трубопроводу. Залишилося відновити другу частину трубопроводу, аби цілком завершити тут ремонт», — каже головний інженер підрядної організації, яка виконує згаданий ремонт, Петро Подоряк.
Перевірив виконання робіт директор комунального підприємства «Дніпроводоканал» Юрій Гамазинський. Він 20 травня є черговим по місту.
«Усуваємо пошкодження на трубопроводі. Завдяки ремонту система каналізації у центральній частині міста справно працюватиме. Роботи йдуть за графіком. Цілком ремонт закінчити тут планують до 1 червня», — зазначив Юрій Гамазинський.
Місцева мешканка Марина схвалює ремонт каналізаційного трубопроводу: «Дуже радію, що усувають аварійну ситуацію. Усе зроблять, і не буде у нас підтоплень у дворі й поруч».
Під час інспекційного об?їзду черговий по місту перевірив і укриття за адресою: вул. Вартових Неба, 41-Д. Воно на балансі КП «Дніпроводоканал» і вміщає до 200 осіб.
«Тут облаштовані місця для сидіння, туалетні кімнати. Є аптечка, шанцевий інструмент, вогнегасники, питна й технічна вода, встановлена вентиляційна система, Wi-Fі. Є аварійний вихід. Укриття працює цілодобово. Чергує охоронець», — додав Юрій Гамазинський.