Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Озеленювали та прибирали у рамках акцій #ЧистийДніпро та #Дніпро_квітучий: Шевченківський район Дніпра за два тижні влаштував понад 10 толок у різних куточках району 

Бульвар Платонова, 26. Тут з 10 ранку зібралось зо три десятки мешканців, аби зробити свій двір ще кращим. 

«В нас хтось тут підмітає дитячий майданчик, який торік нам встановила міська рада Дніпра. Хтось копає ями під нові дерева та кущі, які нам привезла адміністрація Шевченківського району Дніпра. Ми не очікували, що нам стільки красивих зелених насаджень привезуть. Ми їх замовили тиждень тому, і ось вони вже в нас. Висадити їх вирішили якраз біля нового дитячого майданчику. Мешканці будинку у нас дуже дружні, всі  залюбки згодились вийти та зробити кращим наше подвір?я», - поділилась голова правління «ОСББ 26» Алла Комарова. 

Анна Федорівна активно підмітає територію та милується новими деревами та кущами. Каже, тепер буде пильнувати за ними вдень та вночі, аби вандали не поцупили. 

«Ми постійно тут прибираємо, садимо дерева, косимо траву, тобто робимо все, аби двір був чистим та охайним. Дуже вдячні за нові дерева та кущі, але я так боюсь за них, аби їх не викопали. Тож буду дивитись за ними. Я вночі погано сплю, тож буду сторожувати з вікна, аби їх не поцупили», - поділилась Анна Живага. 

Сьогодні мешканцям бульвару Платонова, 26 адміністрація Шевченківського району привезла 2 декоративні яблуні, 6 кущів козацького ялівцю та 4 кущі барбарису.

«За старою звичкою люди часто думають, що такі толоки – це на громадських засадах змушують їх попрацювати, як кажуть, для галочки, а коли вони виходять і дійсно бачать що це, в першу чергу, не просто толоки, а ще й озеленення та оновлення свого двору, то вони залюбки долучаються та ще й сусідів кличуть. Такі заходи дуже об?єднують людей та й покращують наше довкілля. За ці два тижні у Шевченківському районі ми вже провели понад 10 толок з озелененням в рамках акцій #ЧистийДніпро та #Дніпро_квітучий», - розповів заступник голови адміністрації Шевченківського району Дніпровської міської ради Павло Мудрак.