Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Новий рекорд України. У Дніпрі в закладі позашкілля діти виростили в одній теплиці більше ніж 250 видів рослин

У Дніпрі вихованці «Центру розвитку дітей та молоді «СтартУм» встановили рекорд України. Вони разом з викладачами виростили в  теплиці закладу більше ніж 250 видів рослин та наглядають за ними.

«Я ходжу до закладу не дуже давно. Займаюсь тут малюванням. Коли дізналась, що є теплиця, вирішила теж посадити свою квіточку. Я доглядаю за нею, вона росте, з нею все добре», — каже Ксенія, вихованка КЗПО «Центр розвитку дітей та молоді «СтартУм» Дніпровської міськради.

Теплиця у закладі існує з моменту зведення будівлі в 1971 році.

«Теплиця працює круглий рік. Ми з нашими вихованцями намагаємось її постійно розвивати та збагачувати новими видами. У нашій філії зараз 90 вихованців. Практично кожен так чи інакше долучився до створення цієї краси», — розповіла Оксана Деркач, заступниця директора КЗПО «Центр розвитку дітей та молоді «СтартУм» Дніпровської міськради.

«Дуже символічно, що рекорд зареєстровано саме сьогодні. Адже 22 квітня — Міжнародний день Матері-Землі. Люди в усьому світі згадують, що природа — то красиво, важливо та цікаво. Вихованці активно допомагають і в озелененні Дніпра. Діти вирощують саджанці та в момент готовності рослину пересаджують у клумби міста. В Україні немає подібної теплиці та фіксації рекорду серед дитячих теплиць», – прокоментувала заступниця директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Тетяна Журова.