Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Понад 70 аварійних дитячих та спортивних майданчиків оновлять цьогоріч у Дніпрі 

Безпечна територія для дітей. Таке прохання висловили мешканці будинку на вул. Робочій, 166-А щодо ремонту їхнього дитячого майданчика. Його встановили у 2010 році, і на сьогодні він в аварійному стані. 

«Через прогнилі дошки у нас уже травмувалися діти, і нині сюди майже ніхто не ризикує ходити, бо майданчик повністю занедбаний. Раніше ж тут після обіду збиралося багато матусь з дітворою. Тому ми вже з нетерпінням очікуємо оновлення нашого майданчика і дуже хочемо почути тут дитячий сміх», — говорить місцевий мешканець Денис Давидов.

Раніше ремонтувати цей майданчик міська влада не мала змоги, тому що він не перебував на балансі КП «Розвиток територій міста». Тож торік мешканці цього будинку звернулися до міської влади, аби дитячий майданчик біля їхнього будинку внесли до переліку об’єктів на ремонт у 2024 році. 

«Ми прийняли обладнання майданчика на позабаланс та одразу запланували тут не лише ремонт, а й улаштування гумового покриття. Нині гойдалки, ігровий комплекс, каруселі та інше обладнання розкидане по всій території, ба більше, вздовж проходять підземні комунікації, які поділяють майданчик майже навпіл. Ми перенесемо обладнання та створимо дві локації – окремо гойдалки та каруселі та окремо ігровий комплекс. Тому майданчик стане компактнішим та буде повністю безпечним для малечі», — розповів директор КП «Розвиток територій міста» Дніпровської міської ради Олександр Чуб.

Ці роботи планують виконати вже цього року.

«Я на собі перевірив аварійність цього майданчика, піднявся сходами на ігровий комплекс та пройшовся по напівзруйнованих дошках. Тому, звісно, гратися діти тут не можуть, бо це дуже для них ризиковано і може призвести до травматизму. Цьогоріч ми це питання вирішимо і проведемо тут комплексний ремонт. На цей рік КП «Розвиток територій міста» запланувало оновити понад 70 дитячих та спортивних майданчиків. Уже оголошено тендери на проведення робіт, тож незабаром маленькі мешканці міста гратимуться на гарних відремонтованих майданчиках», — зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько, який 10 квітня є черговим по місту.

Він також відвідав руханку для учасників Університету третього віку у парку Шевченка. На неї із задоволенням ходить пані Валентина. Жінка переїхала до Дніпра торік із Запорізької області. Каже, її життя перевернулося, тож потрібно було чимось себе зайняти. Тоді ж знайомі і розповіли їй про дніпровський проєкт «Університет третього віку».

«Я ходила на різні заняття, але найбільше мені подобається руханка, бо вона мене надихає. Усі люди доброзичливі та й для організму є користь, адже я стаю енергійною», — розповіла учасниця Університету третього віку Валентина Хорошун.

«Я завжди коли їду на якесь заняття до університету, то знаю, що побачу там сонячних, світлих та радісних людей, які передадуть цю енергетику і мені. Тож мені радісно бачити, що наші заняття приносять їм задоволення. Про це мені завжди кажуть самі учасники УТВ, коли просять збільшити кількість занять з різних напрямів. Ми, звісно, дослухаємося до їхніх побажань», — зазначив Артем Нідєлько.

Таку оздоровчу руханку проводять на 4 локаціях Дніпра – Європейська площа, парк Шевченка, просп. Свободи та ж/м Ломівський (колишній Фрунзенський). І такі заняття відвідує близько 200 осіб.

На сьогодні учасниками проєкту УТВ є понад 15,5 тис. людей поважного віку. З початку цього року долучилися більше ніж 600 мешканців, серед них і вимушені переселенці.