Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Такі заходи дуже корисні для створення та розвитку бізнесу. Відчувається, що у Дніпрі зацікавлені у розвитку підприємництва», — учасники безкоштовних семінарів

У Дніпрі стартував цикл безкоштовних семінарів-навчань  для підприємців «Успішний стартап-проєкт: від ідеї до перемоги. Захід організувала міська рада у рамах муніципальної комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва м. Дніпра на 2023-2027 роки.

«Розпочали цикл навчальних семінарів для підприємців як початківців, так і тих, хто хоче масштабувати свій бізнес. Маємо досвід з проведення таких заходів. Цього разу залучили цікавих, досвідчених спікерів – це викладачі Університету митної справи та фінансів. Вони мають практичні навички у своїй діяльності, зокрема й залучення грантових проєктів. У рамах курсу занять для підприємців будуть не лише семінари, а й індивідуальні консультації у Центрі підтримки бізнесу. Він працює у Прозорому офісі за адресою: просп. Слобожанський, 8», — розповіла начальниця управління регуляторної політики та розвитку підприємництва департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Ірина Журавльова.

Тренерка курсу Ольга Литвиненко зазначила: «На початку березня провели ознайомчий семінар, який показав, що тема стартапів є дуже затребуваною серед підприємців. Запропонували курс із 8 тренінгів. Сьогодні на першому розкрили сутність стартапу та його ідеї. Далі детально розглядатимемо тему проєктного менеджменту. Говоритимемо про команду проєкту і наскільки важливо підібрати «своїх» людей. Розкриватимемо сутність бізнес-плану та як його написати. Створюватимемо бізнес-модель проєкту. А ще торкнемося юридичних питань, оформлення ФОПів та дуже цікавої для усіх теми — як отримати гранти».

До циклу семінарів долучився й Іван Попко. Він власник і керівник компанії, яка займається оптовою торгівлею хімічної, аграрної продукції, а також надає повний комплект послуг із логістичних перевезень.

«Інновація нашого стартапу у тому, що ми поєднуємо комплекс послуг. Це логістика, оптова торгівля, надання сервісу. Це і відрізняє нас від інших. Вже був на подібних заходах, організованих міською радою. Це і допомогло мені створити стартап. А сьогодні прийшов на черговий семінар, аби отримати нові знання, щоб розвивати свою компанію. Такі безкоштовні заходи дуже корисні як для створення, так і для розвитку бізнесу. Відчувається, що у місті зацікавлені, аби підприємництво розвивалося», — каже Іван Попко. 

Родина Тибан започаткувала власну справу лише місяць тому. Дар?я та Владислав відкрили школу для дітей із вивчення англійської мови. За їхніми словами, цікавинка стартапу – це процес навчання із застосуванням інтерактивних методів.
«Коли сама навчалася у школі, то уроки англійської були не дуже цікавими. Вирішили відкрити школу для дітей із інтерактивним процесом навчання. Йдеться про мультфільми, ігри, різні інтерактивні програми. Усе — аби зацікавити. Ми тільки почали, тому розвиток нашої справи дуже зараз важливий. Хочемо дізнатися по нові методи у просуванні нашого стартапу, як залучити грантові кошти для розвитку, про бухгалтерський облік. Власне, для цього ми і записалися на курс безкоштовних семінарів. Окрім того, це ще гарна нагода отримати корисні знайомства», — каже Дар’я.
 
Іще одна учасниця семінару – дніпрянка Алла Закревська. Вона власниця ательє.
«Раніше вже відвідувала семінари в рамах курсу для підприємців проєкту «Dnipro & Relocate», організований міськрадою.  Дуже сподобалось. Отримала багато корисних знань. Тому, коли дізналася про новий цикл семінарів для підприємців, то одразу вирішила брати участь. У бізнесі постійно треба розвиватися. А для цього потрібні знання, бути у курсі нових трендів. Тому дуже добре, що можна долучатися до таких корисних безкоштовних семінарів», — підкреслила Алла Закревська.