Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі територію парку Глоби звільняють від МАФів, які давно не працюють, та створюють нові локації для дітей

У дніпровському  парку Глоби демонтували майже всі незаконні малі архітектурні форми (МАФи). Залишилося прибрати останній. Йдеться про п?ять споруд, чотири з яких вже прибрали. Такі роботи проводяться відповідно до рішення виконавчого комітету Дніпровської міської ради.
За словами директора комунального підприємства «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради Олексія Теслі, це були покинуті, захаращені об'єкти комерційної діяльності, які вже давно не працювали, мали неестетичний вигляд і були небезпечні для відвідувачів парку.  
«Після того, як наприкінці 2022 року нам передали на баланс цей парк, почали роботи з благоустрою території. Під час інвентаризації виявили п?ять незаконних малих архітектурних форм. Вони вже давно не функціонували, були зруйновані. Там постійно проживали безхатченки. Виконком міськради ухвалив рішення про демонтаж таких споруд. Попередньо направили запити до відповідних структур, які підтвердили відсутність власників, а відтак – і незаконне розміщення без документів.
«Чотири МАФи вже демонтували. Залишився один. Це колишнє кафе з дерев?яного зрубу поруч з алеєю казкових героїв. Його упродовж місяця теж приберемо. Усі споруди, про які йдеться, були закладами харчування чи продажу їжі», — розповів Олексій Тесля.
Він також додав: «Локацію парку, де демонтуємо останню незаконну споруду, готуємо до сезону. Це затишна зона. Виконали тут санітарне обрізання дерев. Нині працівники розчищають місце, де плануємо встановити новий дитячий майданчик, придбаний підприємцями, які працюють у парку. Дитячий майданчик буде переданий на баланс нашого підприємства. Поруч також оновимо лави для відпочинку».