Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Субвенція в 11 млн грн від Дніпра. Взаємодія міста з Дніпровським районним управлінням поліції

Безпека дніпрян у пріоритеті. Тому мерія Дніпра продовжує співпрацювати з правоохоронними органами та ДСНС.

Дніпровське районне управління поліції. Тут уже задіяні у роботі 5 спеціально обладнаних автівок Renault Duster. Їх придбали завдяки субвенції з міського бюджету торік. Вони були потрібні для швидкого реагування на виклики.
 «Оперативна обстановка у місті є контрольованою. За вихідні (06 — 07 квітня) на  спецлінію 102 надійшло 417 повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. З резонансних – був розбійний напад, поліція швидко прибула на місце та встановила зловмисника. Його затримано», — каже заступник начальника Дніпровського районного управління поліції з превентивної діяльності Роман Яровий.

Повна взаємодія міської влади та поліції, авжеж, сприяє безпеці та правопорядку в місті. «У 2023 році міська влада надала допомогу у вигляді субвенції в розмірі 11 млн грн на придбання пально-мастильних матеріалів та 5 службових авто. Цьогоріч  теж уже заплановане надання субвенції. У квітні  це питання розглянуть на  сесії міської ради», — прокоментував Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міськради.

До того ж торік міська рада передала пожежній частині ДСНС одну з найбільших у країні драбин. Її довжина 60 метрів.

«Може використовуватись для безперервної евакуації людей з верхніх поверхів. Уже відпрацьовували заняття на ній. Дістає вона майже до 17 поверху. Обладнана пожежним ліфтом: до 4 осіб одночасно можуть перебувати», — розповів начальник однієї з пожежних частин ДСНС Олексій Зуєв.  

Кількість виїздів ДСНС по місту за місяць у середньому – 768. «Щодня кожна частина виїздить на 30-40 викликів. Нині це паління сухостою, люди нехтують правилами пожежної безпеки», — уточнив рятувальник.

«Міська рада постійно співпрацює з підрозділами ДСНС, які обслуговують Дніпро. Торік було виділено допомогу у вигляді субвенції 1,4 млн грн для придбання пально-мастильних матеріалів. Будемо й надалі взаємодіяти та допомагати», — підсумував Дмитро Редька.