Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Користуватимуться і мешканці, і вихованці закладу позашкілля. У Дніпрі завершили ремонт ще одного укриття

У Дніпрі в ОСББ «Поля 17» завершили ремонт укриття. Є 2 входи, пожежна сигналізація. Зроблено оздоблення стін, стелі та підлоги. Також є вогнегасник, санвузол та місця для сидіння. 

«На початку 2024 року ми звернулись до департаменту з питань самоорганізації населення міськради, щоб він обстежив наше укриття. Це було оперативно зроблено. Згодом виділили кошти — і нині ми бачимо результат. На жаль, ми живемо в час, коли це необхідно. І в нашому будинку є мешканці, які дуже переживають під час повітряних тривог. Їм недостатньо бути в коридорі або у ванній кімнаті, вони хочуть спускатися в укриття. Сховище має площу 60 квадратних метрів, розраховано на 50 осіб», — розповів Максим Бабій, голова ОСББ «Поля 17». 

«Ремонти в укриттях є критичною необхідністю, тому виконуються повністю коштом міста. Торік силами нашого департаменту ми зробили 10 ремонтів в укриттях будинків ОСББ. Цього року вже зроблено 2 сховища, ще у 2-х ремонт триває», – прокоментував начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради  Владислав Макарець.

Ремонту в укритті радіють не лише мешканці будинку, а й вихованці та викладачі міської художньої школи № 1. Вона розташована поруч. Під час оголошення повітряної тривоги діти разом з викладачами користуватимуться цим сховищем. 

«Ми дуже вдячні за можливість користуватися цим укриттям. У нашому закладі укриття немає, тож раніше під час тривог ми ходили до 148-ї школи. Але укриття в цьому будинку розташоване ближче до нас, тож для дітей і викладачів це більш зручний варіант», — розповіла Надія Вевер, директорка КЗК «Дніпровська дитяча художня школа № 1» Дніпровської міськради.

Прийом заявок на ремонтні роботи в ОСББ та ЖБК триває. Щоб підвальне приміщення було облаштовано як укриття коштом міста, воно має відповідати низці вимог. Зокрема:

- вхід заввишки не менше ніж 2 метри

- якщо площа підвалу більша за 50 квадратних метрів, то має бути 2 входи

- відсутність комунікацій на шляху евакуації

- відсутність транзитних труб чи труб, які не можна перекрити з підвалу

- наявність вентиляції та пожежної сигналізації.