Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Для комфорту лікарів та пацієнтів: у Дніпрі працює МІС «Каштан»

Для зручності сімейних лікарів і пацієнтів у Дніпрі з 2018 року працює медична інформаційна система «Каштан».

«Завдяки цій програмі можна виписувати електронні рецепти, направлення, довідки, оформлювати лікарняний, а також укладати декларації з пацієнтами. Раніше це займало багато часу», — поділилася лікарка однієї з амбулаторій пані Ольга.

У цьому центрі первинної медико-санітарної допомоги з 1 січня по 26 березня 2024 року online уклали більше ніж 3 тис. декларацій з пацієнтами, понад 6 тис. осіб записалися на прийом до лікаря, виписали більше ніж 10 тис.  е-рецептів. 

Перевірив, чи задовольняє функціонал МІС «Каштан» потреби медиків черговий по місту Костянтин Цепенніков.

«Система на сьогодні в цілому зручна, але є питання, над якими ми працюватимемо з розробником для її покращення. Час вимагає сучасних нових підходів та удосконалень. Тому міська влада робить усе можливе, аби зміни відчули і медпрацівники, і особливо пацієнти», — наголосив заступник міського голови Дніпра з питань цифрової трансформації Костянтин Цепенніков. Він 27 березня чергує по місту.

Авжеж, черговий перевірив й укриття у цій же амбулаторії. Розраховане  воно на 100 людей. «Улаштовані місця для сидіння. Також можуть перебувати люди з домашніми улюбленцями. Є запаси технічної, питної води. Облаштовано окрему кімнату невідкладної допомоги з ліками. Цілодобове чергування. Працює інтернет, є можливість підзарядити електронні пристрої. Побаченим – задоволений», — підсумував Костянтин Цепенніков.