Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Оголошення про прийняття Дніпровською міською радою рішення про встановлення окремих ставок плати за землю та пільг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для індустріальних парків м. Дніпра

 

Дніпровською міською радою прийнято рішення про встановлення окремих ставок плати за землю та пільг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для індустріальних парків м. Дніпра

 

Незважаючи на виклики воєнного часу влада міста Дніпра намагається максимально підтримувати промисловий розвиток Дніпра, стимулювати мале та середнє підприємництва та зростання зайнятості населення.

Департаментом по роботі з доходами місцевого бюджету координується робота щодо стимулювання та підтримки сумлінних платників.

На засіданні постійно діючої робочої групи з питань збільшення надходжень до бюджету Дніпровської міської територіальної громади під головуванням директора цього департаменту Олександра Козіка обговорено та підтримано ініціативу уряду країни щодо створення та становлення у місті індустріального парку, як основи інноваційно-інвестиційного розвитку регіону.

Згідно із прийнятими урядом нормам індустріальний парк повинен створюватись на спеціальній промисловій території з підготовленою інженерно-транспортною інфраструктурою, набором необхідних сервісів, спрощеними регуляторними процедурами та пакетом інвестиційних стимулів для виробничих та науково-дослідних підприємств.

За ініціативою міської влади у Дніпрі створено та зареєстровано перший Індустріальний парк INNOVATION FORPOST.

Для підтримки фінансової складової та надання можливостей для подальшого інвестування у промисловість міста департаментом проведено ретельний моніторинг та підготовлено проєкт рішення щодо встановлення окремих ставок по майнових податках для учасників індустріального парку.

На засіданні 48 чергової сесії VIII скликання  Дніпровською міською радою рішення від 20.03.2024 № 4/48 прийняте.

Згідно з цим рішенням учасники індустріальних парків:

- по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на перші три роки, після введення в експлуатацію нежитлової нерухомості звільняються від оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За наступні  4 та 5 роки сплачуватимуть  50% від діючих ставок, а з 6 по 10 роки - 85% від діючих ставок.

- по платі за землю, за земельні ділянки у користуванні ставка земельного податку/ річний розмір орендної плати /  (у відсотках від нормативної грошової оцінки-далі НГО) становить 0,01%  – з дати державної реєстрації права користування земельною ділянкою протягом дії воєнного стану та до 31 грудня року, в якому зупинено або скасовано воєнний стан на території України;  0,02% - протягом наступного року після року, в якому зупинено або скасовано воєнний стан на території України;  з початку другого року до завершення п’ятого року – 0,5%; з початку шостого року до завершення десятого року після року, в якому було припинено або скасовано воєнний стан на території України – 1%, у подальшому – як для всіх платників.

За земельні ділянки у власності ставка земельного податку становитиме 0,3% від НГО протягом 5 років (включно) з дати набуття права власності на земельні ділянки, 0,5% з початку шостого року до завершення десятого року (включно) з дати набуття права власності на земельні ділянки, більше 10 років з тієї дати – як для всіх платників.