Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро – у лідерах з виділення коштів на безпеку та оборону за 2023 рік, — Асоціація міст України

Громада Дніпра лідирує після столиці за видатками бюджетів міст обласних центрів на цілі безпеки та оборони у 2023 році. Попереду тільки Київ з бюджетом понад 66 млрд грн.

Торік з міського бюджету Дніпра на підтримку Сил оборони було виділено 1 млрд 668 млн 700 тис. гривень. Про це повідомили в Асоціація міст України (документ додається), спираючись на дані Державного вебпорталу бюджету для громадян.

Для Дніпра системна підтримка Сил оборони є ключовим пріоритетом.  Місто щотижня доправляє на передову великі партії устаткування вартістю в десятки мільйонів гривень. Це дрони різних моделей, серед яких і FPV-безпілотники. Їх виготовляють розробники з Дніпра — за програмою, яку ухвалила та фінансує мерія. Вантажівки та пікапи. Їх придбано як коштом бюджету, так і за сприяння міськради та залучених нею благодійників.  Тепловізори, антидронові  рушниці, техніка радіозв'язку, комплекти «Нічних водіїв», монокуляри, техніка для ППО. А також камери відеоспостереження, комп’ютерна техніка, пальне, гума, генератори, амуніція, запчастини та інструменти.

Зокрема, на заходи та роботи з територіальної оборони місто направило найбільшу частину  від згаданої суми – 1 млрд 268 млн 200 тис. гривень. На заходи  громадського порядку та безпеки – 69,2 млн грн. На видатки, пов’язані з підтримкою внутрішньо переміщених осіб, – 54, 2 млн грн. На муніципальні формування з охорони громадського порядку – 46,3 млн грн.

Також у 2023-му  Дніпро віддав державному бюджету субвенцією на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів – 214, 6 млн грн.