Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Із великим бажанням записалась на початковий рівень вивчення англійської». У Дніпрі для людей поважного віку проходять безкоштовні заняття з іноземних мов

У Дніпрі в Університеті третього віку проходять заняття з англійської мови для людей поважного віку. Юлія Кулябко уважно слухає викладача.

«Із великим бажанням записалась на початковий рівень англійської. Вивчала цю мову у виші. А після випуску не користувалася. Хочу освіжити знання, ба більше, мені раніше не вистачало аудіювання (сприймання на слух мовлення, — ред.). Тут якраз це є!» — поділилася враженнями пані Юлія.

Заняття проходять раз на тиждень: три групи займаються у понеділок і три — у суботу. Загалом курс складається з 10 занять. Наразі сформовано 6 груп для вивчення англійської, у кожній по 13 людей, щоб приділити увагу всім. До того ж учасники Університету третього віку можуть також відвідувати заняття з вивчення німецької мови.

«Ми вже не перший рік проводимо заняття з іноземних мов для наших учасників і бачимо, що є запит на такі практичні заняття. Люди в будь-якому віці хочуть розвиватися та дізнаватися нове. А з 2022 року кількість охочих записатися на заняття з англійської мови збільшилася, бо під час Великої війни багато в кого рідні поїхали за кордон. І наші учасники планують подорожі до рідних, тож хочуть вільно спілкуватися в інших країнах», — розповів Артем Нідєлько, директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради. Сьогодні він чергує містом.

Щоб записатися на подальші лекції з іноземних мов до Університету третього віку, жінкам від 55 та чоловіками від 60 років треба прийти за адресою: вул. Старокозацька 40-Б. З документів мати паспорт, ідентифікаційний код та пенсійне (якщо є, - ред.).

Також черговий зустрівся з мешканцями щодо майбутнього ремонту дитячого майданчика. Розташований він по вул. Квартальній, 6. Анастасія Войтович виховує трирічного синочка, щодня тут із ним гуляє. Жінка розповідає: «Багато малечі живе, а сам майданчик не ремонтували з моменту його відкриття. Він аварійний та небезпечний. Просимо, щоб оновили елементи на гойдалках, гірці тощо».

Тут уже заплановано ремонт усіх елементів та улаштування гумового покриття. 

«На прохання мешканців навколо майданчика відреставрують і невисоку огорожу та встановлять ще одну секцію, якої не було. Аби малеча не вибігала за межі покриття», — уточнив директор КП «Розвиток територій міста» Олександр Чуб.

«Ми завжди зустрічаємося із місцевими мешканцями, щоб вони висловили побажання й бачення щодо ремонту. Враховуємо їх, і якщо не можемо реалізувати, пояснюємо причину й пропонуємо альтернативу», — підкреслив черговий по місту Артем Нідєлько.

Цьогоріч планують відремонтувати понад 70 аварійних майданчиків.