Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 48 звернення дніпрян. Повідомлення від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги.

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.      

Головне за день

Успенська площа Дніпра стала переможцем Премії Національної спілки архітекторів України. Загалом у конкурсі змагалися 170 об'єктів.

Успенська площа стала переможцем престижної Премії Національної спілки архітекторів України-2023 у номінації «Ландшафтна архітектура (реалізація)».

Цей конкурс проводиться щороку вже понад 20 років. 2023 року він зібрав 170 об'єктів-учасників з усієї країни.

Слово «реалізація» у назві номінації означає, що був ще один розділ конкурсу, у якому змагалися проєкти.

Повна назва переможця: Реконструкція площі Успенської у Дніпрі.

Проєктувальник: Головне архітектурно-проєктне управління Дніпровської міськради, ПП Бровкіна.

Архітектори: Дмитро Волик, Ксенія Донецька, Ігор Андрієнко, Ірина Хвостикова, Дар'я Кощеєва.

Світло: Микола Каблука, Expolight.

Ось як описано площу в публікації Спілки архітекторів:

Площа Успенська – один з найважливіших елементів пішохідно-рекреаційної системи історичного центру міста Дніпра. Колись саме тут був перший у місті православний храм. З повагою до історичної морфології у проєкті поєднано класицистичну планувальну структуру з сучасним архітектурним дизайном. Завдяки цьому утворився сучасний, поліфункціональний, гуманістичний простір високої якості за принципами безбар'єрності, з комфортною орієнтацією та яскравими образотворчими характеристиками.

Пішохідна алея вздовж південної лінії забудови замінила проїзну частину, що відокремлювала сквер від території Ліцею №100.

120 застарілих дерев, які були в поганому стані, замінили 285 представників цінних та реліктових порід – гінкго білоба, магнолії, сакури, сливи Пісарді, червоні дуби. Для дитячих майданчиків використано обладнання провідних світових виробників. На площі втілено багато авторських елементів благоустрою та малих архітектурних форм. Вечірня та нічна багаторежимна декоративна ілюмінація формує у темний час казково-таємничу та романтичну атмосферу.

Опубліковано денні та нічні фото площі. 

Вода:

- вул. Набережна Перемоги, 102 та інші: замінити транзитну трубу. Труба транзитна, адже від цього трубопроводу запитані стояки і всі розвідні мережі будинку. На внутрішньобудинкових комунікаціях ОСББ може виконувати роботи на власний розсуд.

- вул. Галини Мазепи, 7-А: полагодити колонку. Колонку полагодять. Працюватиме КП «Дніпроводоканал».

Каналізація:

- просп. Науки, 102, 104: відремонтувати колодязь. Це колодязь зв'язку. Ваше звернення передано до інспекції з питань благоустрою: зобов'язати власника відремонтувати колодязь.

- вул. Тополина: прорвало каналізацію.  Після обстеження протікання встановлено, що є вірогідність пошкодження водопроводу на теплорозподільному пункті.

У понеділок, 25 березня, КП «Теплоенерго» та КП «Дніпроводоканал» спільно обстежать цю ділянку для визначення зони відповідальності та вжиття заходів.

Сміття:

- вул. Аеродром, 10: вивезти гілки, які обрізала компанія ЦЕК;

- вул. Волинська, 11: стихійне звалище;

- вул. Ганни Барвінок, лікарня 11: звалище не прибрано;

- вул. Данила Галицького, 7: прибрати стихійне звалище;

- вул. Миколи Міхновського, 25: стихійне звалище;

- вул. Петра Дорошенка, сквер біля школи 66: стихійне звалище знову з'явилося;

- вул. Шинна: прибрати навпроти зупинки;

- вул. Енергетична, 2: вивезти звалище гілок.

Ваші звернення передано до департаменту екологічної політики: зобов'язати відповідальних вивезти сміття та прибрати території.

Ракетна загроза:

- вул. Гайова, 53: у укритті оселилися безпритульні. Ваше звернення направлене до Лівобережної адміністрації міста. Вирішенням питання займаються.

Вуличне освітлення:

- вул. Квітки Цісик, 16-А: збита електроопора. Опору замінили. Працювало КП «Міськсвітло».

Дороги, тротуари, двори:

- Кожум'яки, перед просп. Слобожанський: розвалюється плитка на переході. Ваше звернення передано підрядній організації та до департаменту парків та рекреації. Недоліки усунуть.

Дніпряни дякують:

- «Пилипа Орлика, 15. Щиро дякую за вашу виконану роботу, вода є і хороший тиск, освітлення обіцяли в понеділок прийти і зробити. Дякуємо за вашу чуйність», - пише дніпрянка Ірина.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(068) 638-28-48,

(063) 681-61-82.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/.