Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі діти вирощують «релакс-рослини» та виготовляють релакс-обереги для захисників

У Дніпрі у закладі позашкілля «СтартУм» вирощують «релакс-рослини». Восьмирічна Марійка порається у теплиці. Знає, де яка рослина.

«От тут карі, а от м' ята, її аромат допомагає зменшити тривогу. Цікаво дізнаватися про рослини на заняттях. Ще цікаво, як поводять себе рослини  під час пророщування, та коли висаджуєш їх у сад», — ділиться дівчинка. 

«Тут висаджені живці чаберу, розмарину, лаванди, орегано, шавлії, м'яти. Деякі  готові до висадки у землю. Уже підготували ділянки. А ще сушене різнотрав?я додаємо у середину поробки, наприклад, янгола з мішковини», — розповіла Оксана Деркач, заступниця директора КЗПО «СтартУм» Дніпровської міськради.

З рослин виготовляють різноманітні обереги та сувеніри. 

«Це такий проєкт «Релакс UA», де дорослі та вихованці закладу виростили насадження й одразу виготовляють компоненти до поробок. Це цікава практика, адже діти вчаться садівництву, розрізняють, де яка рослина, ба більше – яку користь несе. До того ж, у рамках цього проєкту діти виготовляли сувеніри-обереги для захисників», — розповідає Сергій Луденський, в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради. Сьогодні він чергує містом. 

Також черговий проінспектував укриття у дніпровському ліцеї № 123 по вул. Академіка Кисловського, 1. Сюди також під час повітряної тривоги ходять вихованці «СтартУм». 

«Тут поєднуються два найпростіших укриття. Одне розраховане на 60 місць, інше на 179. Тут є запасні виходи, вентиляція приміщень, Wi–Fi, шанцевий інструмент, вогнегасники», — показала директорка ліцею № 123 Ірина Агашарифова. 

«Укриття відповідають усім нормам. Є аптечка, запаси технічної та питної води. Тут можуть перебувати діти та у разі повітряної тривоги продовжувати навчальний процес. Побаченим – задоволений», — підсумував черговий по місту.