Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Уже третій рік отримую надбавку до зарплати від міста. Це суттєва допомога», — молодий педагог, який працює в одному з ліцеїв Дніпра

У Дніпрі муніципальну надбавку щодо заохочення молодих педагогів започаткували з ініціативи мера Філатова ще у 2017 році. Її отримують молоді фахівці упродовж перших 3 років роботи у закладах освіти міста. Починали з 2 тис. гривень доплати. Зараз вона становить 5 тис. гривень.

Муніципальну надбавку отримують 98 молодих педагогів. Серед них і дніпрянин Єгор Недбало. Він викладає інформатику та робототехніку у ліцеї № 138. Учителем працює вже третій рік. Свого часу склав ЗНО з математики на 200 балів. Далі вступив до Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара на факультет прикладної математики. Одразу після закінчення вишу пішов до школи працювати вчителем. 

«У мене родина викладачів. Мама викладачка у художній школі, дідусь викладав у технікумі. Тому так сталося, що я теж навчаю. Автоматизація процесів, програмування мені подобається. Тому і викладаю те, що до душі. Спочатку мені дали один клас, аби викладати математику та інформатику. А далі вже перейшов викладати лише інформатику та робототехніку для 5-9 класів. З дітьми працюється по-різному: з деякими легко, з іншими – складніше. Але в цілому до кожного учня можна знайти підхід. Намагаюся, як то кажуть, бути в тренді. Аби уроки були цікавими, демонструю матеріал на підібраних відео, щоб дітям було легше розуміти та запам?ятовувати. Вже третій рік отримую муніципальну надбавку від міста. Без неї, скажу чесно, було б важче. Це суттєва допомога. Завдяки такій надбавці зарплата молодого педагога стає більш конкурентноздатною», — каже Єгор Недбало. 

Учень п?ятого класу згаданого ліцею Ростислав Яременко додає: «Подобаються уроки інформатики та робототехніки. Вчитель цікаво розповідає. Якщо щось незрозуміло, то завжди пояснить. Ніколи наші питання без відповіді не залишить. Найбільше подобається, коли вчитель розповідає нам про роботів та як їх програмувати. Завжди із нетерпінням чекаю на уроки Єгора Вікторовича. Мені в цілому цікаво вчитися, дізнаватися про нове, а на уроках інформатики та робототехніки — тим більше».

Дніпро дбає про те, щоб у міських школах працювало якомога більше молодих вчителів. Щоб уроки проходили за новітніми технологіями, цікаво та якісно. Отже, школи Дніпра співпрацюють із закладами освіти і запрошують звідти молодих спеціалістів на роботу до закладів освіти. Місто у свою чергу підтримує їх фінансово.