Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Я дуже полюбив Дніпро – максимально комфортне та красиве місто», — учасник безкоштовних екскурсій

Нові факти про історію Дніпра, відомих постатей нашого міста. Усе це дізнався сьогодні Олександр Чапайкін. Чоловік – вимушений переселенець з Маріуполя. Переїхав до Дніпра у березні 2022 року. 

«Мені дуже не вистачало культурного повітря. Тож влітку 2022-го, коли дізнався у центрі «ЯМаріуполь» про ці екскурсії, одразу долучився. За цей час відвідав близько 20. І вони дуже цікаві, а головне – знайомлять тебе ближче з містом. І я вже настільки дізнався про Дніпро, що сам можу їх проводити. Я дуже полюбив Дніпро – максимально комфортне та красиве місто», — поділився відвідувач екскурсії Олександр Чапайкін. 

Для відвідувачів екскурсії підготували історію походження та розвитку Дніпра. 7 різноманітних локацій і все за одну годину. 

«Під час цих зупинок я розповів про різні періоди заснування Дніпра – від історичного і до сучасного. Ця екскурсія є однією з найпопулярніших серед дніпрян. Є й ті, хто по кілька разів долучається. Часто дніпряни дивуються, адже раніше не знали багатьох цікавих фактів про наше місто», — розповів сертифікований гід, член Всеукраїнської асоціації гідів, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УМСФ Костянтин Горб.

Безкоштовні екскурсії містом проводять щотижня. За словами начальниці Туристичного інформаційного центру Ольги Стасенко, вони дуже популярні, особливо серед вимушених переселенців. 

«Екскурсії мають великий попит. Як тільки відкриваємо попередній запис, проходить кілька годин і місць вже немає. Максимум беремо групу до 40 людей. Ми запрошуємо всіх на чергову екскурсію містом. Вона відбудеться 27 березня о 14:00. Попередній запис ми відкриємо 21 березня, тож кожен охочий може зареєструватися за номером: 067-602-60-90», — зазначила начальниця Туристичного інформаційного центру Дніпра Ольга Стасенко.