Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

На шкільних канікулах у Дніпрі стартують дні відкритих дверей: що пропонують

У Дніпрі  всіх охочих запрошують на шкільних канікулах відвідати спортивні секції, гуртки, мистецькі школи та професійно-технічні училища.


Третьокурсник Богдан Малий — студент міжрегіонального вищого професійного училища з поліграфії та інформаційних технологій. Уже має власну розробку.

 
«У цьому навчальному закладі я реалізовую свої ідеї. У цьому допомагають висококваліфіковані викладачі. Тут сам розробив програму, яка визначає кількість сухої фарби при друку паперової продукції. Ідея прийшла тоді, коли на практиці побачив, що подібний розрахунок йде на папері і він неточний. Декілька тижнів робив, удосконалював. З цією розробкою поїхав до Львова на конкурс. Там мене помітили тамтешні виробники — і вже у виробництві користуються моєю програмою. Нині хочу удосконалити проєкт й ще розробити застосунок, щоб управляти можна було зі смартфона», — поділився хлопець. Богдан здобуває в училищі спеціальність оператора з обробки інформації та програмного забезпечення.

 
Також на всеукраїнських конкурсах перші місця посідають «смачні» ідеї від студентів. «Ми з друзями після пар розробили «бомбочку з чаю». Тобто просто кидаєш її в окріп — і у тебе уже є чай із замінником цукру. Він підійде й людям з діабетом. Наша ідея теж сподобалась журі. Ця розробка отримала перше місце», — розповів студент училища Валерій.


29 березня викладачі та студенти розкажуть про цікавинки навчання в училищі у день відкритих дверей.

 
«В адміністраціях загальноосвітніх шкіл буде розклад, о котрій годині можна відвідати заклади професійно-технічної освіти. Запрошуємо школярів дізнатися більше про професію, яка цікавить, й поставити питання. Наприклад, це училище готує друкарів, операторів з обробки інформації та кухарів. Після отримання диплома випускники одразу зможуть працевлаштуватися. Адже заклад має контакти з підприємствами, які зацікавлені у кваліфікованих кадрах», — розповів начальник управління професійної освіти, освітніх установ департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Михайло Гончар.


Спеціальну програму підготували й у мистецьких школах Дніпра.

 
«Буде квест для малечі. Вони зможуть дізнатися про той чи інший музичний інструмент. Трішки його історію. Спробувати себе і, якщо сподобається, обрати на чому навчатися. Ба більше, розважатиме присутніх пухнастий друг, тож чекаємо», — розповіла директорка  «Дніпровської дитячої музичної школи № 3 «Артдебют» Вероніка Васильєва.
«Запрошуємо охочих з 25 березня поринути у світ музики. У нас по місту 20 мистецьких шкіл. Працюють професійні педагоги. Вихованці виступають на великих сценах міста, країни та світу. Перемагають у конкурсах. Кожна школа підготувала цікавинки для відвідувачів», — уточнив заступник директора департаменту - начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Євген Хорошилов.

А 26-27 березня школярі зможуть записатися і у спортивні секції.

Даніела Чеботарьова вправно відточує майстерність у тренувальній залі школи олімпійського резерву з художньої гімнастики. Адже у розпалі змагальний сезон. Дівчина — призерка чемпіонатів у різних країнах.

«Я живу гімнастикою. У дитинстві бачила, які вправні та красиві професійні гімнастки. Захотіла навчитися цього. Уже побувала в Японії. Посіла перші та другі місця. Виступала в Угорщині, Греції та Польщі», – поділилась дівчина.

Мрія стати професійною художньою гімнасткою справджується і у маленької Аріни Соломахіної: «Колись гуляли з мамою і в автобусі я побачила красунь-гімнасток. Одразу попросила батьків відвести мене на секцію. Живу цим видом спорту та хочу здобувати медалі на всесвітніх змаганнях».

«У 22-х спортивних школах відбудуться відкриті тренування з 46 видів спорту. Школярі можуть прийти та спробувати себе. У нас професійні тренери. За останні три місяці у нас більше ніж 400 спортсменів здобули на міжнародних аренах та на всеукраїнських змаганнях медалі різного ґатунку. А п’ять спортсменів отримали ліцензію на Олімпійські ігри у Парижі», — прокоментував заступник директора департаменту - начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов.

До того ж чекатимуть школярів 26 та 27 березня підрозділи дитячо-юнацького центру «Штурм» та філії «Арттериторії» (28 березня).

З проведенням відкритих дверей у закладах позашкілля Дніпра можна ознайомитися за посиланням.