Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Безперебійно отримуватимуть доступ до води понад двадцять тисяч мешканців Дніпра». Черговий по місту перевірив ремонт мереж водопостачання

Вулиця Данила Самойловича у Дніпрі. Тут кипить робота з капітального ремонту мереж водопостачання. Хід робіт перевірив директор КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради Юрій Гамазинський. Він сьогодні черговий по місту.

 

«Необхідність такого ремонту викликана зношенням водоводу, що призводило до великих втрат води і тиску у водогоні. А також останні два роки надходила велика кількість скарг від місцевих мешканців», — розповів черговий. Зараз прокладаємо поліетиленову трубу діаметром – 315 мм, загальною довжиною 868 метрів.

 

«Строк закінчення робіт – травень цього року, підрядники обіцяють раніше завершити ремонтні роботи. У результаті безперебійно забезпечать водою понад двадцять тисяч мешканців міста», —  прокоментував Юрій Гамазинський.

 

Також черговий перевірив укриття у навчально-виховному комплексі Центрального району, розташоване по просп. Олександра Поля, 42. Одразу біля входу у приміщення облаштоване місце для чергового, він веде облік відвідувачів укриття.

 

«Тут щогодини для здоров’я дітей проводиться кварцування. Встановлено штучне та аварійне освітлення, Wi-Fі, облаштовано системами водопроводу та каналізації, а також встановлена система вентиляції приміщення, забезпечено електроживленням, має евакуаційні виходи. Приміщення забезпечене вогнегасниками, є шанцеві інструменти. Є аптечка, запаси технічної та питної води. Також є й генератор», — зазначила заступниця директора «Навчально–виховного комплексу» спеціалізованої школи – дошкільного навчального закладу (ясла–садок) Дніпровської міської ради Наталя Звонарьова.

 

«Воно може розмістити в собі до 360 людей. Працює цілодобово. Для учнів, які перебувають в укритті під час повітряної тривоги, є спеціально облаштовані місця для того, щоб могли навчатися. Є місця для денного сну. Під час чергуванні ми побачили, як розважають діток під час повітряної тривоги. Перевірене укриття повністю оснащене всім,  що необхідно  для комфорту дітей та мешканців міста у разі повітряної тривоги чи тривалого відключення електроенергії», — підсумував Юрій Гамазинський.