Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Мерія Дніпра у постійному контакті з підрозділами ДСНС. Торік виділили субвенцію 1,4 млн грн. Продовжуємо співпрацювати», — черговий по місту

Мерія Дніпра продовжує співпрацювати зі службами, які стежать за громадським порядком, безпекою, рятують людей. П’ятого березня заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту міської ради Дмитро Редька відвідав пожежно-рятувальну частину. Він цього дня є черговим по місту.
«Поспілкувались з керівництвом, оглянули техніку, яка виїздить на пожежі. У цілому підрозділ оснащений сучасними транспортними засобами, засобами пожежогасіння. Міська рада постійно співпрацює з підрозділами ДСНС, які обслуговують м. Дніпро. Торік було виділено допомогу у вигляді субвенції 1,4 млн грн для придбання пально-мастильних матеріалів. Будемо й надалі взаємодіяти та допомагати», — підкреслив Дмитро Редька.
Начальник пожежно-рятувальної частини 8-го Державного пожежно-рятувального загону Геннадій Петренко наголосив на великих ризиках пожеж в екосистемах.
«За минулу добу підрозділи здійснили 38 оперативних виїздів, із них 23 – на гасіння пожеж в екосистемах. З початку року було вже 437 виїздів, із них близько 50 % — пожежі в екосистемах. З потеплінням за останні 2 тижні сталось багато пожеж та займань в екосистемах. Закликаємо населення бути більш пильними і не нехтувати правилами пожежної безпеки в лісах, посадках, полях. Такі пожежі завдають великих збитків», — додав Геннадій Петренко.
Черговий по місту відвідав і укриття в пожежно-рятувальній частині.
«Воно відповідає всім нормам. Серед іншого тут є водопостачання, додаткове електроживлення. Загалом є все необхідне для безпечного перебування тут як особового складу частини, так і цивільних під час повітряних тривог. Розраховане укриття на 50 осіб. Працює цілодобово», — зазначив Дмитро Редька.