Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Енергетика, медицина та взаємодія з містами Чехії. Мер Дніпра Борис Філатов та посол Радек Пех обговорили подальшу співпрацю

30 січня до Дніпра з офіційним візитом прибув новий Посол Чеської Республіки Радек Пех. Для нього це перший візит до міста, утім він готовий продовжувати поглиблення розпочатої раніше співпраці.

«У нас багато планів щодо співпраці з вами. Енергетика, питання водопостачання, освіта, охорона здоров?я. Ми плануємо організувати бізнес-зустрічі по цих напрямах найближчим часом. Також сприятимемо налагодженню зв’язків з містом Острава (центром Мораво-Сілезького краю у Чехії, — ред.), щоб у вас сформувалися побратимські відносини», — зазначив Радек Пех.

Зі свого боку, мер Борис Філатов наголосив, що підтримка чеського уряду та народу для Дніпра має важливе значення — як практичне, так і моральне.

«Це не перша наша зустріч із чеськими делегаціями. До цього приїздили ваші колеги, був історичний візит до міста Президента Чеської Республіки, який не побоявся прибути сюди під час Великої війни. Для нас це був важливий жест моральної підтримки», — сказав Філатов.