Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Щедрик» у виконанні 150 дітей. У Дніпрі відбувся різдвяний флешмоб «УКРАЇНА КОЛЯДУЄ» в рамах великого проєкту «Дніпро. Різдво. Разом»

Дніпрянці Єлизаветі Дікусар 13-ть. Дівчинка заспівала з друзями на велику аудиторію традиційні українські колядки. «Емоції переповнювали, адже ми виступали перед великою аудиторією посеред одного з найбільших ТРЦ міста. Ми багато працювали, щоб здивувати людей. Ми хотіли показати, що наша країна має тисячолітню велику історію», – ділиться Єлизавета. Вона – учасниця ансамблю народної пісні «Україночки», дніпровської дитячої музичної школи № 16. 

Подібні заходи допомагають об’єднувати людей та просувати українську культуру, впевнена Кураєва Ірина, викладачка дніпровської дитячої музичної школи № 16: «Коли співаєш пісню, котру знає увесь світ, дійсно пишаєшся, що живеш в Україні. Задум мені дуже сподобався. Добре, що він об’єднав велику кількість людей. Відвідувачі ТРЦ зупинялись, слухали наші співи. Фотографували. До того ж під час повномасштабного вторгнення ми показуємо, чим ми насправді багаті, яка у нас історія. І мені подобається, що сучасне покоління хоче вивчати українські пісні». 

Заспівали у великому ТРЦ вихованці з 10 найкращих колективів мистецьких шкіл Дніпра. Вони влаштували масштабний флешмоб «УКРАЇНА КОЛЯДУЄ». Кожен колектив представив традиційні українські колядки та інші різдвяні пісні. До того ж наприкінці дійства 150 учасників разом заспівали відомого «Щедрика». «Дійство відбувалось у рамах великого проєкту «Дніпро. Різдво. Разом». Він об?єднав учнів усіх міських мистецьких шкіл. Конкурс присвячений вивченню української національної культури та фольклору. Це – наша ідентичність. Нам є що показати, адже наша українська культура має тисячолітню історію», — ділиться заступник директора департаменту – начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов. 

Проєкт «Дніпро. Різдво. Разом» направлений на вивчення української національної культури та фольклору, розвиток і популяризацію українських традицій. Нагородження колективів-переможців відбудеться напередодні Різдва – 24 грудня. Дійство відбудеться на 8 відкритих майданчиках міста.