Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Іноземні волонтери разом з міською владою та дніпрянами здали вторинну сировину, аби зігріти теплом військових

«Здай вторинну сировину – зігрій теплом військових»: у Дніпрі збирають макулатуру, аби здати її на переробку, а за виручені кошти придбати необхідне Силам оборони України. 

До збору долучився і волонтер з Канади. Володимир – українець. У дитинстві з родиною переїхав за океан, проте, як розпочалось повномасштабне вторгнення, поїхав до України, аби допомогти чим зможе.

«Зрозумів, що мені потрібно повернутись туди, де я народився. Волонтерив у різних фондах, а нині працюю медичним перекладачем та допомагаю іноземним лікарям та парамедикам надавати допомогу як цивільним, так і захисникам України. 

Ця екоакція покликана ще й допомогти захисникам України, тож залюбки долучився до неї», – прокоментував волонтер. 

Він разом з колегами з команди «Frontlinemedics» привіз близько 100 кг вторинної сировини. Серед них і лікар-волонтер з Канади пан Куанг. Чоловік не зі слів знає, що таке бойові дії, бо 40 років тому застав громадянську війну у В’єтнамі. 

«Це мій обов’язок відплатити та віддячити за те, що колись визволителі В'єтнаму так само мені врятували життя. Тож сьогодні я допомагаю цивільним та надаю їм медичну допомогу, а крім цього, рятуємо поранених захисників України», – прокоментував Куанг. 

Крім волонтерів, активно збирали макулатуру співробітники міської ради. Близько 50 кг передав департамент місцевого самоврядування внутрішньої та інформаційної політики ДМР.

«Ми сьогодні долучились нашим департаментом до збору макулатури. І закликаємо кожного до цієї чудової ініціативи», – прокоментував директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько. 

Акція стартувала 22 листопада, за цей час небайдужі дніпряни, влада міста та волонтери вже назбирали більше ніж тонну вторинної сировини. Департамент екологічної політики щороку влаштовує подібні ініціативи, аби привчити мешканців перероблювати макулатуру, а не палити її чи викидати.

«Усю цю макулатуру ми здамо на підприємство з переробки вторинної сировини, аби подарувати їй друге життя. А за виручені кошти придбаємо захисникам України уніформу, засоби обігріву тощо. Ми вдячні кожному, хто долучився до збору, адже це гарна можливість не лише попіклуватись про навколишнє середовище, а й допомогти нашим захисникам», – прокоментував заступник директора департаменту екологічної політики – начальник управління охорони навколишнього середовища ДМР Ярослав Крисько.

Приносити вторинну сировину, зокрема і пластикові кришки, можна до 22 грудня. Приймають як на правому березі міста, так і на лівому – за наступними адресами: 

- вул. Набережна Перемоги, 5;

- вул. Передова, 253.