Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

750 млн грн дніпряни заборгували КП «Дніпроводоканал». Що буде, якщо не платити?

Дніпрянам продовжують нагадувати про своєчасну оплату за послуги водопостачання. Нині сума боргу зростає. Лишень мешканці двох районів міста, а це Чечелівський та Центральний, завинили КП «Дніпроводоканал» 131 млн грн.

«Крім цього, підприємства винні нам 22 млн грн. Понад мільйон заборгували бюджетні організації. А за останній рік заборгованість населення у Чечелівському та Центральному районах зросла на 13 млн грн. Підприємства та бюджетні організації сплачують краще. Тож ми продовжуємо нагадувати, якщо в абонентів склались тимчасові труднощі з оплатою за воду, вони можуть звернутись як до абонентських служб, які є в кожному районі міста, так і до Центрів абонентських послуг ТОВ «ЄРЦ КП». Там їм допоможуть укласти договір на реструктуризацію. Таким чином ви будете потроху позбуватись боргу та ще й уникнете суду. На сьогодні у двох районах укладено 372 такі договори на суму приблизно півтора мільйона», – прокоментував начальник Центрально-Чечелівської абонентської служби Ігор Мирошник.

А на тих мешканців, які не укладають договорів на реструктуризацію, а також взагалі не сплачують за воду, чекає суд.

«Щомісяця претензійно-позовний відділ отримує з усіх районів Дніпра документи для підготовки та передання позовних заяв до суду. І в кожній такій заяві мешканець, окрім суми боргу, має ще й оплатити судовий збір та інфляційні витрати, а також 3 % річних, які нараховуються на основну суму заборгованості. Якщо суд стає на наш бік, то далі ми передаємо рішення суду до Державної виконавчої служби або до приватних виконавців, які, у свою чергу, примусово стягують борги, накладаючи арешти на кошти боржника та на все майно. Тож, аби до такого не доходило, ми вкотре прохаємо всіх вчасно оплачувати борги та укладати договори на реструктуризацію», – наголосила керівниця претензійно-позовного відділу по роботі з фізичними особами Лінда Тимошенко.

Нині борг дніпрян перед КП «Дніпроводоканал» сягнув 750 млн грн.

«За останні 3 роки між споживачами та підприємством було укладено 884 договори реструктуризації на загальну суму 11,6 млн грн. Але при цьому сума боргів усе ж зростає. Тож реструктуризація дозволить споживачу поступово погашати накопичений борг, а головне уникнути примусового методу його стягнення та додаткових грошових витрат, які пов’язані з цим», – підсумував представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Ян Майдан.

Для укладання договору  реструктуризації  боргу споживач може звернутись як до абонентської служби КП «Дніпроводоканал», так і до Центрів абонентських послуг ТОВ «ЄРЦ КП». Адреси та телефони для консультацій за посиланням – https://vodokanal.dp.ua/kontakti/