Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Соціальний патруль»: зігріють, безкоштовно нагодують та нададуть ночівлю. У Дніпрі безхатченки отримують комплексну допомогу від міста

У Дніпрі люди, які не мають житла, отримують комплексну допомогу від міста. Переночувати, прийняти душ, зігрітися та отримати безкоштовний гарячий обід вони можуть у відділенні для бездомних осіб та з низьким рівнем доходів Міського центру соціальної допомоги. Бездомних громадян виявляє «Соціальний патруль», який раз на тиждень курсує містом. Якщо під час такого виїзду бачать безхатька, соцробітник розповідає йому, яку допомогу можна отримати і за згодою людини «Соціальний патруль» відвозить її у відділення. 

Сьогодні «Соціальний патруль» зустрів Ігоря. Чоловіку 41 рік. Він мешкав в Енергодарі, який зараз є тимчасово окупованим. У Дніпрі не зумів знайти житло і якийсь час ночував на підприємстві, де працював. Тиждень тому втратив роботу, а разом з нею і житло. Відтоді, як він сам каже, «гуляв». 

«Дуже задоволений, що мене забрали сюди. Зігріли, чаєм напоїли, є де спати. Зараз є час подумати, що робити далі і знайти нову роботу», – каже Ігор. 

Зараз у відділі 25 бездомних осіб. Вони тут вечеряють, приймають душ, ночують. Удень з ними працюють соціальні робітники, які допомагають безхатькам відновити документи, соціальні зв’язки та знайти роботу. 

«У нашому відділі людина отримує допомогу до моменту вирішення своїх проблем. Також у нас працює пункт обігріву. Ним можуть скористатися мешканці та гості міста, що опинились у складних обставинах. У пункті можна перебувати до 3-х годин, випити гарячого чаю, скористатись ванною кімнатою та банком одягу з теплими речами. За потреби у пункті можна лишитись на ніч», – прокоментував Сергій Соломаха, завідувач відділення для бездомних осіб та з низьким рівнем доходів Міського центру соціальної допомоги ДМР. 

Відділення для бездомних осіб та з низьким рівнем доходів розташоване за адресою: вул. Лоцманська, 22-А. Якщо побачили на вулиці безхатька, повідомте про це за номером: (073) 785-64-63.