Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі за 5 місяців ліквідовано 41 сміттєзвалище, – черговий по місту

У  різних районах Дніпра за останні 5 місяців прибрали 41 стихійне сміттєзвалище.  Сьогодні купу побутового непотребу прибирали на вул. Луговській (АНД район). Наскидали ледь не на трамвайну колію.


Для прибирання комунальники залучили 1 фронтальний навантажувач і 2 самоскиди. «Прибирають захаращену територію комунальники після звернень мешканців і обстеження звалища комісією районної ради, обов’язкове також складання відповідного акту. Тут ми бачимо, що буквально у 20 метрах вже йдуть приватні будинки, а поруч – проходить трамвай. Усе сміття побутове, тобто скидалось виключно руками людей», – зауважив черговий по місту Ярослав Крисько, заступник директора департаменту екологічної політики - начальник управління охорони навколишнього середовища ДМР.


Загальна кількість прибраного – 110 куб. м. «Такі звалища небезпечні для людей та екології в цілому. Тому наголошую для дніпрян: ставтеся до викидання сміття відповідально», –  каже  черговий. 
Щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ можна звертатися на Єдину гарячу лінію міської ради: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12.
Також за скаргами перевірили якість води в районі дач по вулиці Старочумацькій (Байкальській). Місцеві нарікали на скидання мильної води. 


Проби брали представники департаменту та студенти кафедри екології НТУ «Дніпровська політехніка». «Це дуже добра практика, бо ми можемо одразу повідомляти про порушення до департаменту екології. Щоб далі вже на більш вищому рівні йшли дослідження», – уточнив аспірант кафедри екології та захисту навколишнього середовища НТУ «Дніпровська політехніка» Павло Ломазов.


Воду досліджували у декілька етапів. Спочатку у різних місцях взяли проби H?O та перевірили спеціальним пристроєм – спектрофотометром (наданим нашому місту за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції, – ред). 


«Брали на 6 проб. Наразі є тільки перевищення кальцію в одній з пляшок. Більш точно – скаже лабораторія», – зауважує начальниця відділу екологічного контролю департаменту екологічної політики ДМР Тетяна Левачова.


Результати дослідження проб у лабораторії «Дніпровської політехніки» такі: загальна мінералізація вище норм, але не є критичною. Інші показники в нормі.