Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Зможуть зупинити кровотечу та накласти турнікет. У Дніпрі співробітники міськради пройшли тренінг з домедичної допомоги

У Дніпрі для співробітників міськради та комунальних підприємств пройшов тренінг з  домедичної допомоги. Навчання провели волонтери з команди Frontline Medics. Головний акцент зробили на вмінні зупиняти кровотечу, накладати турнікет та надавати іншу допомогу у критичних ситуаціях. 

«Я прибув з Північної Кароліни. Це мій другий візит до України, перший був минулого року. Основна наша місія в Frontline Medics - це організація роботи стабілізаційних пунктів на фронті. Також ми займаємось евакуацією поранених військових і цивільного населення, яке страждає внаслідок вторгнення рф. Наша команда допомагає в мобільних клініках на Донбасі та в Харківській області. Зараз ми проводимо тренінг, аби навчити людей стабілізаційним заходам, зупиняти кровотечу, накладати турнікет тощо. Зараз це вкрай важливо», - зазначив Девін, волонтер Frontline Medics. 

Подібні тренінги у Дніпрі проходять не вперше. Раніше курс з домедичної допомоги опанували вихователі дитячих садочків та вчителі шкіл. Аби навчання було більш ефективним, всіх бажаючих поділили на групи, в кожній по 30 людей. 

«Сьогодні черговий день співпраці з командою Frontline Medics, яка з перших днів повномасштабного вторгнення активно допомагає Україні. В рамках волонтерської діяльності нашого департаменту та спільно з апаратом міськради Дніпра було організовано цей тренінг з надання домедичної допомоги. Хлопці навчатимуть навичкам, якими зараз ми всі маємо володіти, зважаючи на воєнний час. Загалом курс вже пройшли понад 500 осіб», – прокоментував заступник директора департаменту екологічної політики - начальник управління охорони навколишнього середовища ДМР Ярослав Крисько.