Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Виступи творчих колективів, майстер-класи та благодійний ярмарок. Як пройшов фестиваль «Дніпровські вечорниці 2023»

У Дніпрі пройшов молодіжний фестиваль «Дніпровські вечорниці 2023». Цей захід відбувається вже вдруге. Цьогоріч гуляння пройшли на 7 локаціях в усіх районах міста. Для гостей підготували виступи дніпровських колективів, майстер-класи та благодійний ярмарок. Частину зібраних коштів спрямують на придбання тепловізора для однієї з бригад ТрО.

«Всі 7 локацій об’єднує тема Дніпровських вечорниць, втім на кожній є свої особливості. Наприклад, тут, на проспекті Миру, багато майстрів, які роблять вироби з соломи. Вони їх тут і  продають. Ми, в свою чергу,  прикрасили соломою фотозони, є солом’яний бик, лелеки і в цілому в нас вийшла стилізована локація», - розповів Сергій Луденський, в. о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР.

Пані Світлана прийшла на фестиваль, аби підтримати свого сина Костю. Він сьогодні брав участь у концерті - танцював.

«Бальними танцями він займається більше 10-ти років, але все одно трішки хвилювання є. Прийшла підтримати, я ж мама. Захід гарно організовано. Музика, танці, ярмарок. Все дуже органічно», - поділилась пані Світлана.

Наймасштабний концерт пройшов у парку Писаржевського.  Окрім численних виступів дніпровських колективів, для гостей свята заспівав відомий виконавець OKS.

«Цей фестиваль ми проводимо вдруге. Цьогоріч вирішили трохи оновити концепцію, а саме, зробити багато локацій. Шість локацій працювали з 15-00 до 17-00. Сьома фінальна локація – парк Писаржевського, концерт тут розпочався пізніше. Для гостей виступили вихованці КПНЗ «Штурм». Спочатку була дитяча програма, родзинкою вечора став виступ фіналіста шоу «Голос країни», виконавця OKS», - каже Еліна Косолапова, керівниця проєкту «Дніпровські вечорниці».  

Окрім парку Писаржевського та проспекту Миру, фестиваль «Дніпровські вечорниці 2023» пройшов у парку Шевченка, сквері Прибережний, сквері Слобожанський, сквері Усачова та на вул. Короленка.