Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

53 % за змішаною формою, інші – дистанційно чи індивідуально: у Дніпрі підбили підсумки першого навчального тижня у школах

Харчування у ланч-боксах, підвезення дітей до шкіл, а також організація процесу навчання – у Дніпрі підбили підсумки першого навчального тижня у школах. Цьогоріч освітній процес через повномасштабне вторгнення рф до України змінився. Адже учням Дніпра запропонували обрати форми навчання: змішану (онлайн та офлайн), дистанційну чи індивідуальну. 

У НВК № 99 із 1048 учнів 450 обрали змішану форму, інші навчаються дистанційно. Ба більше, школа прийняла до себе учнів із школи № 40. Для них департамент гуманітарної політики організував трансфер – підвезення автобусом: хоча 40-ва школа і розташована недалеко від НВК, але добиратись до неї довелось би з пересадками.

«Для цих учнів ми виділили класи, де вони можуть навчатись. Крім цього, в укритті для них є окремі приміщення. Також всі інші організаційні питання ми вирішили. У цілому процес навчання в нас триває лише в першу зміну. Щодо харчування, то діти 1-4 класів, а також діти пільгових категорій (як і загалом по Дніпру – ред.)  харчуються коштом міського бюджету. Тож у нас на сьогодні харчується 254 учні. Для них запропоноване чотиритижневе меню, яке затвердила Держпродспоживслужба, воно відповідає вимогам постанови Кабміну. Звісно, ми не пройшли весь цикл, і зауваження щодо харчування отримуємо. Але ми одразу на них реагуємо та працюємо з виконавцем послуг, аби всі питання вирішити. Дітям перейти від домашнього харчування до шкільного досить важко, але ми намагаємось зробити все, аби кожному було смачно», – прокоментував директор КЗО «НВК № 99» ДМР Володимир Гончаров. 

Нагадаємо, що у Дніпрі цьогоріч впровадили кейтерингові послуги. Дітям у школи привозять ланч-бокси, аби у разі повітряної тривоги вони могли поїсти в укритті. 

«Їжу постачальник привозить у ланч-боксах. Далі за потреби її підігрівають. Кожен клас харчується у різний час. Якщо немає повітряної тривоги, то діти харчуються у їдальнях, а якщо сигнал лунає, то ланч-бокси спускаємо в укриття. Меню – чотиритижневе та розроблене за віковими особливостями. Звісно, що це новий підхід і перші дні ми мали труднощі з доставкою від компанії-постачальника. Але це питання ми вже відпрацювали. Щодо якості їжі, то щодня контрольні порції перевіряє бракеражна комісія, яка є в кожному закладі», – прокоментувала начальниця відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Людмила Кошман. 

Цьогоріч у Дніпрі до першого класу пішли 7 759 учнів. До одинадцятого – 5 148. Із них 53 % дітей обрали змішану форму навчання, решта долучилась до навчання дистанційно або обрала індивідуальну форму. 

«Щодо укриттів, то вони облаштовані у 116 навчальних закладах Дніпра. Усі вони мають акти від ДСНС та облаштовані всім необхідним. Решта шкіл навчається у тих закладах, де укриття є. З них учнів трьох навчальних закладів на заняття возять автобусом, адже їм логістично важко добиратись туди самостійно», – додала Людмила Кошман.