Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі встановили 5 артоб’єктів — вуличні фортепіано, розписані у патріотичному стилі

У Дніпрі до Дня Незалежності України встановили 5 вуличних фортепіано на різних локаціях. Артоб?єкти «ArtPiano» розписали у патріотичному стилі дніпровські митці.

«Вітаючи усіх дніпрян, гостей міста з Днем Незалежності України, ми укріплюємо культурний фронт. Ці фортепіано є символом спротиву, української ідентичності, культури. Вуличні фортепіано вперше з’явилися ще у 2014-му році на Майдані Незалежності. Українська нація є висококультурною. Інструменти, встановлені на всіх п?яти локаціях, від сьогодні у вільному доступі. Кожен охочий може зіграти українську патріотичну музику чи світову класику. А ще хочемо популяризувати вивчення музики, гру на музичних інструментах, запрошуючи до наших мистецьких шкіл», — зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики міської ради Євген Хорошилов. 

На одній із локацій цього дня грала і дніпрянка Тетяна Парова, яка працює у музичній школі. 

«Займаюся музикою з дитинства, а зараз навчаюся в академії. Маю програму сучасних композиторів, пишу своє аранжування. Мене запросили виконати українські музичні твори на фортепіано, з радістю погодилася. Дуже приємно грати для людей!» — додає пані Тетяна. 

Локації, де встановлені фортепіано: 1. Січеславська Набережна – поруч з мостом на Монастирський острів; 2. Колони біля парку ім. Лазаря Глоби; 3. Арка в Мистецькому провулку; 4. Майданчик біля літнього театру у парку ім. Тараса Шевченка; 5. Перехід станції метро «Вокзальна».