Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Демонтаж незаконних конструкцій на самовільно зайнятій земельній ділянці, а також надання, скасування дозволів на розміщення реклами: рішення виконкому Дніпровської міськради

15 серпня відбулося засідання виконавчого комітету Дніпровської міської ради. У режимі онлайн члени виконкому попередньо погодили перелік проєктів рішень міської ради, які будуть внесені на чергову сесію 16 серпня. На засіданні члени виконкому серед іншого ухвалили рішення щодо приватизації кімнат у гуртожитку, розміщення зовнішньої реклами – надання та скасування відповідних дозволів. 

Також члени виконкому ухвалили рішення про звільнення самовільно зайнятої без правових підстав земельної ділянки за адресою: просп. Сергія Нігояна, 9, що належить до комунальної власності міста. «Йдеться про демонтаж незаконно встановлених металевих конструкцій. Там є охоронна зона електроліній. На встановлення конструкцій не надавалося жодних містобудівних умов чи дозволів на проведення будь-яких робіт. Невідомі особи почали встановлювати металеві конструкції. По цій ситуації спрацювала інспекція з державного контролю за використанням та охороною земель міськради та інші служби. Тож виконком ухвалив рішення про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки і відновлення її благоустрою», – зазначив секретар міської ради Олександр Санжара.

Серед важливого – затвердження рішення про черговий демонтаж самовільно встановлених на території міста гаражів, споруд (зокрема й пересувних), огорож, воріт, які порушують правила благоустрою території міста. У затвердженому переліку 23 незаконні споруди за 4-ма адресами. Власники незаконних споруд повинні самостійно їх прибрати та привести земельні ділянки на місцях демонтованих об’єктів до попереднього стану. У разі невиконання цього інспекції з питань благоустрою та відповідним комунальним підприємствам доручено провести демонтаж.