Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська рада інформує

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 76 звернень дніпрян. Повідомлення від містян надходили до телеграм-чату Корбана, на пошту та на гарячу лінію Штабу взаємодопомоги. 

До якнайшвидшого вирішення всіх питань, з якими звертаються дніпряни, залучені усі служби мерії Дніпра на чолі з міським головою Борисом Філатовим. Посилена увага і постійний контроль міської влади забезпечують ефективну і швидку реакцію на повідомлення дніпрян.

Головне за день

У трьох районах Дніпра вночі зникає світло

Жителі районів Червоний Камінь, Покровський та Парус помітили, що у них вночі зникає світло. Так, на Червоному Камені світла немає з другої до шостої години ночі вже більше ніж тиждень поспіль: «Червоний камінь буд. 3, щоночі вже другий тиждень поспіль вимикають світло з 2 ночі до 6 години ранку, без пояснення. До колл-центру ДТЕК додзвонитися неможливо. Вони просять телефонувати в момент відключення, щоб створити заявку на вирішення проблеми, але в момент відключення слухавку не беруть. Вранці вдається додзвонитися, але заявки не приймають, бо світло є. Виключення відбувається системно, світла немає у багатьох будинках на районі, бот ДТЕК пише, що жодних відключень не зафіксовано і планових відключень поки не провадиться», - пише дніпрянка Інна.

«Сьогодні світло знову відключалося з 2:00 до 06:40 ранку», - повідомляє вона.

У Таромському не звучить сирена

Мешканці району повідомили, що вони не мають централізованого сповіщення про повітряну тривогу: «Таромське. Йде другий рік війни, а в нас досі не встановлено централізоване повідомлення про повітряну тривогу», - пише дніпрянин Павло.

«У нас сирену включає місцева церква, яка отримує повідомлення прямо на телефон і власноруч включає його на великі колонки... але це все на добровільних засадах, сьогодні захочуть увімкнути, завтра передумають чи згорять колонки та й все, а централізованого сповіщення у нас немає», – додає Павло.

Просимо рятувальників ДСНС, які організують оповіщення, звернути увагу на цю проблему.

На алеї в парку Зелений Гай перекладають плитку: причини

«Підкажіть, будь ласка, яка необхідність перекладати плитку в парку Зелений Гай?», - запитує дніпрянин Дмитро, на думку якого стан плитки був майже ідеальним.

Відповідаємо: плитка справді в хорошому стані. Але на алеї у парку Зелений Гай стався зсув ґрунту, а разом із ним зрушила й плитка, яка не має бетонної підкладки, бо внизу під нею проходить водогін. Нині силами комунального підприємства плитку вирівнюють. Сподіваємося, вона ще довго радуватиме гостей міського парку.

Безпечний Дніпро

За заявками дніпрян вирівняли електроопору за адресою Тополя 2, будинок 38«Тепер безпечно», - пише мешканець району Андрій. За роботи дякуємо КП «Міськсвітло».

Вода:

- вул. Тимчасова, 23: немає води тиждень. КП «Дніпроводоканал» встановлено, що зниження тиску відбувається на внутрішньоквартальних мережах. Водопровід укладали мешканці прилеглих приватних будинків власними силами, здебільшого немає колодязів у точках підключення та відсутні коректні схеми на покладені мережі. Все це заважає виявляти приховані протікання та запірну арматуру, яка не працює. Виявлення причин зниження тиску води продовжується. Додатково розглянуть можливості передачі мереж на баланс міста;

- тупик Полуничний, 29: мешканці ремонтують дорогу та просять КП «Дніпроводоканал» допомогти замінити ділянку труби, прорив якої заважає лагодити дорогу (трубу вони вже купили). Допоможуть;

Тепло:

- ж/м Тополя 2, будинок 40: проблема з циркуляцією тепла у квартирі. Систему опалення обстежили, пошкоджень не виявлено. На 15 серпня заплановано промивання мереж. Працює КП «Жилсервіс-5».

Каналізація:

- вул. Араратська, 10: засмічення каналізації. Засмічення усунули. Працювало КП «Дніпроводоканал».

Колодязі:

- вул. Дмитра Кедріна 36-38: накрити колодязь. Зараз колодязь накритий тимчасовою кришкою, пізніше встановлять люк у зборі. Працює КП «Дніпроводоканал». 

Колонки з водою:

- вул. Рівна: поставити колонку цією вулицею. Адресу вивчать, якщо дозволяє місцевість, колонку поставлять.

Зв'язок:

- вул. Моніторна, 10 (житломасив Парус): при відключенні світла зник мобільний інтернет Водафон. Зараз світло з'явилося, і інтернет уже є. Щоб він не пропадав надалі, до провайдера звернуться з листом про обов'язкове резервування електроживлення базової станції.

Вуличне освітлення:

- вул. Калинова, 79-А: перегорів ліхтар.

- вул. Космічна 9-А: не світять ліхтарі. У Вас замінили 1 лампу та 1 імпульсно-запальний пристрій. Вуличне освітлення відновлено;

- вул. Толстого, 1-7: зробити вуличне освітлення. У Вас замінять: 5 кронштейнів та 5 світильників, протягнуть 175 метрів дротів. Зроблять до 1 вересня;

- ж/м Тополя 2, будинок 38: покосилася електроопора. Вирівняли.

За всіма адресами роботи проводили працівники КП «Міськсвітло».

Покіс трави:

- вул. Янтарна, 8: скосити траву біля трансформаторної підстанції. Звернення направлено до інспекції з питань благоустрою з метою зобов'язати відповідальних за ділянку скосити траву.

Аварійні дерева:

- Олександра Поля, 96-В: гілки б'ють у вікна. У Вас обріжуть та омолодять 6 дерев, це зроблять восени-взимку;

- вул. Володимира Антоновича, 68: прибрати шину з дерева. КП «Міськзеленбуд» не виконує таких робіт. Будь ласка, зверніться до компанії, яка керує будинком;

- вул. Володимира Мономаха, 8: аварійні дерева, висить суха гілка, викорчувати пень. Пні викорчують, гілки заберуть;

- вул. Звивиста, 50: аварійна тополя. Тополю видалять до 15 вересня;

- вул. Калинова, 88-А: викорчувати пень після видалення дерева. Пень викорчують;

- вул. Козака Мамая, 30: вивезти гілки. Вивезуть до 15 серпня;

- просп. Слобожанський, 105: дерева обстежили, що вирішили? У Вас видалять 2 дерева, це зроблять до 31 серпня. Обріжуть та омолодять ще 2 дерева, це зроблять восени-взимку;

- пров. Тульчинський 1: прибрати гілки та викорчувати пні. Гілки вивезуть до 20 серпня. Пні викорчують;

- вул. Фосфорна, 1: аварійне дерево із позначкою. У вас видалять 7 дерев, це зроблять до 15 вересня;

- вул. Енергетична: прибрати гілку. Приберуть до 10 серпня;

- вул. Юлії Залюбовської, 11: сухе дерево. У Вас видалять 1 дерево, термін виконання робіт визначать після підписання дефектного акту. Обріжуть та омолодять – 4 дерева, це зроблять восени-взимку;

- вул. Василя Сліпака, 50-А: аварійне дерево;

- проспект Гагаріна, 135: омолодити дерева;

- вул. Моніторна, 5-7: гілка б'є по кутку будинку. У серпні Ваші дерева обстежать, цього дня Вам зателефонують, за підсумками обстеження складуть дефектний акт та визначать терміни робіт.

За всіма адресами роботи будуть проводити працівники КП «Міськзеленбуд».

Дніпряни дякують:

- «Проспект Поля, 92, дякую за освітлення!», - пише дніпрянка Тая.

- «Доброго дня, дуже Вам дякую. Лежачі поліцейські поклали, за будинком прибрали. Це Волинська, 7А», - пише дніпрянка Наталія.

- «Просп. Слобожанський. Те, що сьогодні засипали калюжі під гойдалками, це взагалі супер. А то дітлахи по воді тільки в чоботях ходили», - пише мешканка проспекту.

- «Скоробогатова, 7, тиск води після повної відсутності 08.08 до вечора відновлено. Дуже дякую всім, хто брав участь у ремонті», - пише дніпрянин Андрій.

- «Дякую за покіс трави між будинком 5а на вулиці Леоніда Стромцова та готелем Профспілок! Наступного дня після звернення до вас косили від ЖБК Проспект довкола будинку. Потім дзвонили від департаменту благоустрою, уточнювали. І за день свою роботу виконав готель Профспілок. Тепер не потрібно пробиратися по коліно у траві», - пише дніпрянка Юлія.

Заявки щодо комунальних проблем можна залишати за номерами Штабу взаємодопомоги Громадської ради (з понеділка по п’ятницю з 9 до 17 години):

(095) 816-39-11,

(093) 261-32-25,

(063) 402-79-56,

(063) 681-61-82,

(068) 638-28-48.

Телеграм-канал голови Громадської ради Геннадія Корбана приймає заявки цілодобово. Залишити їх можна у коментарях: https://t.me/korbanofficial/